ПСЖ поздрави двете си звезди Меси и Мбапе, ще ги посрещне с амбициозна задача

3507
ПСЖ поздрави двете си звезди Меси и Мбапе, ще ги посрещне с амбициозна задача
Снимка: Getty images

Френският футболен шампион Пари Сен Жермен ще предизвика Лионел Меси и Килиан Мбапе да последват феноменалните си постижения на Световното първенство, като спечелят титла в Шампионската лига през новата година.

Клубът, собственост на инвестиционна компания от Катар, търси европейска слава и очаква труден двубой от осминафиналите срещу Байерн Мюнхен, като мачовете срещу германския шампион предстоят през февруари и март.

След като Мбапе спечели Златната обувка като голмайстор на Мондиала, а Меси взе наградата Златна топка за най-добър играч, ПСЖ несъмнено имаше силно Световно първенство. Гледката на Мбапе и Меси в съперничеството на Франция и Аржентина на финала, скоро ще бъде заменена от събирането им на терена за един отбор вероятно дори до края на месеца.

Легендарният Пеле: Диего сигурно се усмихва сега (СНИМКА)

Бразилската футболна легенда Пеле сподели първите си думи след края на зрелищния финал на световното първенство по футбол в Катар, в ко...

ОЩЕ: Меси е №1 на Световното, Мбапе взе "Златната обувка"

ПСЖ има мач от Лига 1 срещу Страсбург на 28 декември, но все още не е ясно дали старши треньорът Кристоф Галтие ще има и двамата играчи на разположение, като се има предвид, че Меси се завръща, за да празнува в Аржентина през следващите дни.

В поредица от съобщения в социалните медии ПСЖ се обърна към двамата главни действащи лица на финала, в който Меси отбеляза два гола и вдигна трофея, докато Мбапе отбеляза хеттрик, но остана втори.

"Изключителен финал от нашите двама парижани. Един от тях трябваше да спечели. Завинаги ще останеш в историята на футбола, @leomessi. Какъв финал! Браво @leomessi, благодаря ти @k.mbappe за всички тези емоции. Ти беше герой. Ти се отличаваше на това Световно първенство с таланта си. Трябва да се гордееш", написаха от френския тим в Туитър, цитирани от БТА.

Меси е футболистът с най-много изиграни мачове на Мондиал

Капитанът на Аржентина Лионел Меси, който изведе тима си във финала срещу Франция на Световното първенство по футбол в Катар, стана фут...

ПСЖ никога не е печелил Шампионската лига и сега това е футболният свещен граал за тях, като всеки нов треньор знае, че спечелването на националната титла не се счита за изпълнение на мисията.

Французите бяха най-близо през 2020 година, губейки на финала от Байерн, за който французинът Кингсли Коман отбеляза единствения гол в Лисабон. Коман беше един от двамата играчи на Франция, които се провалиха в дузпите на Световното първенство снощи, заедно с Орелиен Чуамени.

ОЩЕ: След загубата Макрон влезе във съблекалнята, за да утеши френските футболисти (ВИДЕО)

Като се има предвид изключителната форма, която Меси и Мбапе показаха през последния месец, ПСЖ може никога да не е бил в по-добра позиция да стигне до континенталния трофей. И все пак назрява друг въпрос, че Меси и Мбапе може да са в последните месеци на своя клубен съюз, пише ДПА.

Двугодишният договор на Меси с ПСЖ изтича в края на този сезон, а несигурността около бъдещето му може да се превърне в толкова голям приоритет, колкото и следващият трофей. Президентът Насер Ал-Келаифи каза в началото на декември, че този въпрос ще бъде обсъден след Световното първенство, като Меси е свързван с евентуален трансфер в американския Интер Маями през лятото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Барселона обърна десет от Валенсия и излезе на второ място в Испания (ВИДЕО)

Манчестър Сити продължава без грешка в борбата за титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

Мъри го направи! Станимир Стоилов върна Гьозтепе в турската Суперлига

Арсенал бе на крачка от чутовна издънка срещу Тотнъм, но оцеля в лондонското дерби (ВИДЕО)

Стана ясно кой е новият треньор на Байерн, баварците вадят милиони, за да го вземат

Интер стартира празненствата по случай 20-та си титла с бой над Торино (ВИДЕО)

Напрежение в Ливърпул: Салах избухна срещу Клоп (ВИДЕО)

Ювентус и Милан счупиха рекордите за най-скучно дерби в Серия А (ВИДЕО)

Лайпциг разгроми Дортмунд и го отказа от топ 4, Байерн би "палача" на Левски (ВИДЕО)

Юнайтед с издънка срещу предпоследния в Англия, Онана разби главата на съперник (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят