Сити с нови шансове за титлата след успех на Уест Бромич

8651
Сити с нови шансове за титлата след успех на Уест Бромич
Снимка: Getty Images/Guliver

Манчестър Сити продължава да се бори за титлата във Висшата Лига, след като в последния мач от 35-я кръг победи с 3:1 Уест Бромич на своя "Етихад Стейдиъм". За разлика от миналия мач срещу Съндърланд, този път Гражданите нямаха проблеми срещу борещия се да не изпадне отбор. Благодарение на победата тимът на Мануел Пелегрини се приближи на 6 точки от лидера Ливърпул, като освен това има и мач по-малко. Уест Бромич пък остава на 3 точки над зоната на изпадащите, като също има двубой в запас.

Мачът започна перфектно за Сити, тъй като домакините откриха още в 3-ата. Риджуел изчисти лошо едно центриране на пътя на Серхио Агуеро, той спря на гърди и стреля остро от десетина метра. Вратарят успя да избие някак с една ръка, но Сабалета с глава направи добавка в мрежата.

Две минути по-късно домакините можеха да вкарат втори гол. Мулумбу загуби топката пред наказателното поле и Насри му я отне и влезе в пеналта. След това поднесе на Агуеро, но той стреля неточно.

Уест Бромич отвърна с хубава атака, при която Били Джоунс бе изведен в наказателното поле и поднесе пред вратата за Видра, който засече на празна мрежа, но попадението бе отменено заради много тънка засада.

В 10-та минута Сити вкара втори гол. Серхио Агуеро овладя топката пред наказателното поле и с мигновен диагонален удар я заби в долния далечен ъгъл на вратата. При ситуацията и Бен Фостър имаше вина, тъй като не бе застанал в центъра на вратата.

Този гол обаче не сломи гостите и те се върнаха в мача с брилянтен гол. Сабалета загуби топката в половината на съперника и Уест Бромич започна контраатака. Видра подаде към Греъм Доранс пред наказателното поле, който с две изящни докосвания на топката във въздуха преодоля Клиши, а след това с мигновен удар с другия крак препарира и Харт.

Сити имаше много опасна контраатака с трима на двама футболисти, но Давид Силва на два пъти се отказа да стреля от границата на наказателното поле и не можа да подаде към съотборник.

Джо Харт предизвика за кратко напрежение пред вратата си, след като не успя да улови удар от фаул, насочен право към него, но след това дебнещият за добавка Амалфитано се оказа в засада.

Мачът бе доста отворен и сравнително равностоен, но все пак Манчестър Сити бе малко по-активният тим и в 35-та минута стигна до трети гол. След центриране от корнер Компани се пребори за топката и я продължи към непокрития до него
Демикелис, който спокойно я засече на празна мрежа.

Малко преди края на полувремето капитанът на Сити действа решително и на другия край на терена хвърляйки се пред Сесеньон, който стреля от само пет метра от вратата.

След почивката домакините наложиха натиск и на няколко пъти предизвикаха напрежение в наказателното поле на съперника. В 57-та минута за малко не се стигна до автогол, след като Сабалета центрира ниско пред вратата за Насри и защитник с шпагат пресече топката на сантиметри от вратата.

В средата на частта домакините получиха неприятен удар, тъй като Давид Силва получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от Джеймс Милнър. Испанецът бе изнесен на носилка с проблем в глезена и състоянието му изглеждаше доста притеснително.

Малко след това Уест Бромич за първи път през второто полувреме застраши вратата на Харт, след като Амалфитано нанесе остър удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Сити успя да избие. За Сити влезлият като резерва Йоветич нанесе опасен диагонален удар и топката профуча покрай страничната греда.

В 81-та минута Доранс центрира остро и макар да не засече топката сам срещу вратаря, Бераино до голяма степен попречи на Харт да види топката, но въпреки това вратарят успя да избие. Две минути по-късно Джеко получи пред наказателното поле с пролука за удар, но прати топката покрай вратата.

В допълнителното време Фернандиньо изведе Милнър на чиста позиция в наказателното поле, но от малък ъгъл английският национал не можа да преодолее Фостър и в крайна сметка мачът приключи при 3:1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com