Световно първенство по футбол 2018: Всичко, което трябва да знаете за откриването

19331
Световно първенство по футбол 2018: Всичко, което трябва да знаете за откриването
Снимка: Getty Images/Guliver

Времето дойде. Клишето "Светът е Мондиал" отново е на мода, а футболните вълнения на почти цял свят се пренасят към терените на градовете домакини в Русия, където днес започва Световно първенство по футбол 2018 - един месец, изпълнен с качествен футбол, драматични мачове, шокиращи резултати и големи емоции дори за тези, които ще гледат предстоящия футболен форум просто като фен на най-великата игра на планетата.

11 града ще приемат общо 32 отбора, които ще си оспорват званието "най-добър сред най-добрите". Като домакин за пръв път в своята история Русия "наля" над 11 милиарда долара в организацията на предстоящия планетарен шампионат, а строгата ръка, с която се организира и най-малкия детайл по време на първенството, гарантира безупречен Мондиал.

Къде започва всичко?

10 причини да (не) гледате Световното по футбол

14-ти юни. Денят, в който започва Световното първенство. Немислима радост за едни, тотална мъка за други – това е най-значимият с...

Стадион "Лужники" ще приеме както откриващата церемония, така и финала, който ще се проведе на 15-и юли. Най-легендарният стадион в Русия ще е арена на невероятни изпълнения още преди старта на мачовете, тъй като Роби Уилямс прие сериозна оферта от страна на Владимир Путин, за да направи истинско шоу преди първия съдийски сигнал в турнира.

Освен Роби Уилямс, милионите пред малкия екран ще се насладят на една уникална церемония, в която участие ще вземат над 500 души, които ще направят шоуто незабравимо. Сред тях ще има танцьори, изпълнители, състезатели в скокове на батут и още много. Интересен факт е, че церемонията ще започне едва половин час преди срещата Русия - Саудитска Арабия. Самият Роби Уилямс не скри вълнението си, че ще бъде в главна роля на откриващата церемония, но на Острова той понесе тежки критики за това, че е приел "кървавите пари" на руската държава.

В колко часа започва церемонията?

Стартът на шоуто е 17:30 часа българско време, а в 18:00 ще е първият съдийски сигнал в турнира. Разбира се, стадион "Лужники" е разпродаден за първия ден на Световното първенство по футбол.

Интересни факти за предстоящия Мондиал

Пълната ТВ програма на Световното първенство по футбол 2018

На 14-и юни стартира дългоочакваното Световно първенство по футбол 2018, което ще се проведе в Русия. В следващия един месец светът щ...

- Не само, че Русия за пръв път е домакин на Световно първенство, но това е и първият домакин от Източна Европа на планетарен форум. Също така Русия е най-голямата държава, в която се провежда Мондиал.

- Световно първенство по футбол 2018 е първото, което ще се проведе на два континента - Европа и Азия.

- Официалният талисман на турнира беше избран с гласуване в интернет. Феновете избраха той да бъде вълк, а името му е... Забивака.

- Двата най-отдалечени един от друг градове домакини са Екатеринбург и Калининград. Разстоянието е 2 415 километра. За да добиете представа - това е разстоянието от Москва до Лондон.

- Стадионът, който ще е домакин на откриването и на финала, е "Лужники". Той беше ремонтиран почти изцяло, като вече има 81 хиляди седящи места. Интересен факт е, че Русия реконструира стадиона, но запази изцяло фасадата на съоръжението.

Чуйте химна на Световното по футбол 2018 (ВИДЕО)

Sony Music и FIFA представиха "Live It Up" – официалната песен на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия. ...

- До момента световната титла е печелена единствено от страни, които са в Европа (11) или Южна Америка (9). Дали това няма да се промени? Едва ли...

- До момента в историята на Световните първенства няма нито един случай, в който отбор с чуждестранен селекционер е печелил титлата. Най-голям шанс това да се промени имат Роберто Мартинес и Белгия. Останалите основни фаворити на шампионата в Русия имат треньор, който е от същата националност.

Къде да следите за всичко случващо се на Световното първенство?

Sportlive.bg премина през доста премеждия, но все пак вече публикува официално своя сайт, посветен на Световното първенство по футбол 2018 - в него ще намерите всички актуални новини, много любопитни материали, анализи, коментари, посветени на шампионата. В сайта може да се запознаете с историята на Световните първенства, стадионите на Мондиал 2018, всички отбори на Световното по футбол и още много интересни секции.

Също така по време на целия турнир ще имате удоволствието да гледате предаването "Мондиал +", което ще бъде излъчвано на живо както в Sportlive.bg и страницата на Sportlive във Фейсбук, така и на сайта Actualno.com. Началният час е 11:30 и ще се излъчва всеки делничен ден. Освен това ще имаме студийна програма за най-интересните мачове по време на Световното първенство по футбол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

Дани Алвеш подлуди комшиите си с шумен купон, след като излезе от затвора (СНИМКА)

Испания и Бразилия сътвориха драматичен 6-голов трилър, Франция надви трудно Чили (ВИДЕО)

Нов обрат прати Украйна на Евро 2024, дузпи класираха Грузия и Полша (ВИДЕО)

Белингам спаси Англия срещу Белгия в последната секунда, Австрия разби Турция (ВИДЕО)

Възраждането на Германия продължава - Нидерландия е подчинена, Роналдо и Португалия се изложиха (ВИДЕО)

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

Европейски колос вади 100 милиона евро за звезда на Барселона

Олимпийски шампион с Бразилия изгоря за 2 години, опитал да манипулира допинг проба

Ужас: Наркокартел заплаши семейството на световен шампион със смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com