За ЕВРО 2012 Карлсберг „връща в игра” легендарния вратар Петер Шмайхел

6191
За ЕВРО 2012 Карлсберг „връща в игра” легендарния вратар Петер Шмайхел
Звездата ще дава личен пример как да се забавляваме отговорно по време на турнира

Легендарният бивш вратар на Дания и Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел се „завръща” за ЕВРО 2012 в ролята си на глобален посланик на официалния спонсор на първенството Карлсберг. Той е избран за основна фигура, която ще представлява компанията на срещите с фенове и медии и ще дава личен пример за забавление, но и отговорно поведение по време на турнира. Освен това се очаква активното присъствие на Шмайхел да върне спомена за победата на Дания на европейското първенство през 1992 г., когато той изиграва важна роля за триумфа на отбора си.

"Да привлечем Петер в нашия отбор е наистина фантастична възможност. От една страна той има много силна връзка с футболните фенове по цял свят, и от друга е истински модел за подражание. Чрез него ние ще отправим посланието си хората да се наслаждават на ЕВРО 2012, но и да бъдат отговорни в забавлението”, обясни Йорген Бул Расмусен, Президент и главен изпълнителен директор на Карлсберг Груп.

"Вярвам, че Карлсберг е една от причините да играя професионален футбол. През 70-те години, когато мечтаех да играя в националния отбор на Дания и в Манчестър Юнайтед, компанията вече беше започнала да инвестира сериозно в този спорт. Това даде шанс на хора като мен да станат част от магията, наречена футбол”. Така Петер Шмайхел обясни решението си да стане посланик на Карлсберг.

Шмайхел, който е и ключов играч на дрийм тийма на Манчестър Юнайтед през 1999 година, когато отборът печели Шампионската лига и триумфира в Английската висша лига и FA Cup, от днес е натоварен и с още една отговорна задача. Той ще помага на феновете да участват успешно в игрите на Carlsberg във Facebook (www.facebook.com/Carlsberg) за десетки билети и лична среща с най-успешните футболисти на ЕВРО 2012. Всички запалянковци, включително българите, могат да се включат в надпреварата, като отговарят на периодично отправяните към тях предизвикателства и на викторините с футболни въпроси. През февруари топ феновете ще влязат в директен сблъсък за голямата награда – да се срещнат лично с най-добрия играч на финала на ЕURO 2012, да му връчат наградата Carlsberg Man of the Match и така да влязат в историята на световния футбол. За целта участниците ще бъдат изправени пред нови предизвикателства и викторини, в които да докажат познанията си за играта и желанието си да бъдат част от Европейското първенство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com