Зеедорф: Махнах се от Милан заради Алегри

19692
Снимки: Getty Images/Guliver

Кларънс Зеедорф напомни, че още е жив и допълнително наля масло в огъня, който гори около Масимилиано Алегри с пълна сила. Холандската звезда от близкото минало напусна „Сан Сиро” през миналата година след 300 изиграни мача за „росонерите” и се пресъедини към настоящия си клуб „Ботафого”.

В интервю холандецът сподели, че се е махнал от „Милан”, защото е бил издигнат в култ, а не е срещнал уважение от треньора. „Напуснах заради Алегри. Нямаше разбирателство между нас. Той ме пусна да играя срещу „Ювентус” и „Барселона”, а после ме остави на скамейката за следващите четири мача. Всички си мислеха, че не съм във форма, но това не бе така”.

Пипо Индзаги: Бях по-добър от Меси и Роналдо взети заедно

На Супер Пипо определено му липсва скромност, но фактите са си факти. В интервю за „La Gazzetta dello Sport” легендата на &...

Зеедорф обясни ситуацията, като даде пример с Пол Скоулс и Райън Гигс: „Те продължиха да играят слабо, но останха ключови фигури за „Юнайтед”. Истината е, че като поостарееш трябва да играеш редовно, за да поддържаш форма, но за мен явно не бе така, според Алегри. Това си беше позор и аз дадох примери с Неста и Малдини, които бяха принудени да се оттеглят”.

Появиха се слухове, че холандецът ще замести Алегри на треньорския пост, което Зеедорф коментира така: „Приключих с Холандската футболна асоциация относно треньорската ми кампания. Подготвям се да стана треньор, но още нищо не е факт” завършва Зеедорф.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят