10 растения подходящи за коридора

34787
10 растения подходящи за коридора
Снимка: PIRO4D / Pixabay

Растенията са неизменна част от интериора на нашия дом, защото с различните си форми, цветове и аромати внасят много свежест и уют. Мястото, на което обикновено ги поставяме са в хола, на перваза на кухненския прозорец или на балкона. Коридорът обаче е мястото, което е лицето на нашия дом и което всеки наш гост вижда първо. Неговата визия създава тяхното първо впечатление и за самите нас, така че трябва да се постараем да го направим приветлив, уютен и красив. Това можем да постигнем, като окачим картина на стената или поставим различни аксесоари, включително и цветя. Много от вас ще кажат да, но коридорът обикновено е много малък и тъмен и в него няма достатъчно светлина и свеж въздух, от които цветята се нуждаят. Може би не знаете, но има някои цветя, които се развиват много добре, дори и в тези условия. Кои са те?

Монстерът е растение, което се отглежда много лесно. Той не се нуждае от много светлина, което го прави едно от най-предпочитаните цветя именно за коридора. За да се развива добре, трябва да му подсигурите доста солидна опора, изкуствено осветление през зимата и умерена влажност на почвата. Листата на растението трябва да се забърсват с влажна кърпа от време на време, а самото то да се пресажда на всеки 2 години в по-голяма саксия.

Цветята, които живеят добре дори и на тъмно и сенчесто място вкъщи

Кливията не обича директните слънчеви лъчи, но все пак изисква малко светлина. Подходящо за нея е, ако антрето има малък прозорец със западно или източно изложение. Цветето цъфти през Февруари и ще внесе много свежест със своите жълто-оранжеви цветове. Ако се грижите добре за него може да цъфне и през есента.

Цикламата не обича течението и пряката слънчева светлина. Освен това е и студолюбива, което я прави идеална за вашето антре. Ако ѝ подсигурите лека осветеност през зимата и температура под 20 градуса ще можете да се наслаждавате на прекрасните ѝ цветове.

Цветята, които могат да виреят на тъмно у дома

Нолина е вечнозелено растение, което расте много бавно. То обича сянката и издържа на по-голямо засушаване, като може да се полива и веднъж на 10 дни. Коридорът, чиято температура е между 7 и 22 градуса, е идеалното място за него.

Пълзящият филодендрон е идеалното цвете за вашия коридор. Той обича сянката, топлите помещения и високата влажност. Подсигурете му само подпора, по която да пълзи.

Бегонията е едно от най-любимите цветя на повечето цветари. Със своите различни цветове и форми тя се развива добре при умерени светлина и температури до 25 градуса. Това я при идеално растение за антрето ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Трябва ли доматите да се засаждат на различно място всяка година

Сода бикарбонат - как я използват опитните градинари

Как да отгледате прави и вкусни краставици - 3 тайни на опитните градинари

Градинар сподели 5 неща, важни за отглеждането на вкусни домати

Само 3 лъжици от това и листата на краставиците няма да пожълтяват

Как да подхранваме зимния чесън през май, ако е пожълтял

Колорадският бръмбар няма да доближи картофите, ако ги поръсите с това

Как чесънът да стане по-едър?

Обелките на този плод ще подхранят растенията в градината

Листните въшки ще изчезнат от розите и малините, ако ги напръскате с това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com