Цветята, които ще виреят добре на всяка тераса

5652
Цветята, които ще виреят добре на всяка тераса
Снимка: iStock

Всяка тераса, която има цветя на нея, изглежда много по-красива, цветна и уютна. Не е нужно да имате къща и двор, за да се радвате на красотата на цветята. Може да си засадите такива и на терасата, но трябва да подберете растения, които са подходящи за отглеждане навън, както и да съобразите изложението.

Вижте нашите предложения за балконски растения, които ще ви радват през цялото лято. Те всички цъфтят дълго време, отглеждат се сравнително лесно, но все пак имат и някои специфики, на които трябва да се обърне внимание.

Кои цветя са най-подходящи за отглеждане на тераса ?

Невен

Това е доста популярно растение, което се използва и като билка. За терасата изберете маломерни сортове за саксии. Те ще цъфтят и ще ви радват от ранна пролет до късна есен. Невенът определено не е капризно растение, чувства се добре на сянка или шарена сянка, но няма против и директната слънчева светлина. Ако балконът ви е с южно изложение, невенът е растението, което ще вирее добре на него и ще ви радва с цветовете си.

Правилно поливане на цветята, за да се радвате на СТРАХОТЕН цъфтеж

Лобелия

Това е буйно цъфтящо растение, което цъфти обилно през летните месеци. Цветовете му са камбанковидни. Лобелията вирее добре на балкона, не е капризна, но не обича директната слънчева светлина. Ако поставите растението на слънце, то ще загине. Лобелията обича топлината и обилното поливане, затова трябва почвата ѝ винаги да е влажна.

ОЩЕ: С тази вода трябва да поливате саксийните си растения

Петуния

Доста хора си гледат петуния на балкона или в градината. За тераси е добре да се спрете на ампелна петуния, която е с дълги и гъвкави издънки. Това растение има буен цъфтеж, обича слънцето, но не и директните слънчеви лъчи. Петунията трябва да се полива много внимателно, като почвата не бива да бъде нито прекалено суха, нито влажна.

Бегония

Расте ниско, но има красиви, буйни и ярки цветове. Идеална е за отглеждане на балкони, защото вирее добре и на сянка. Бегонията обича влажна почва, затова трябва да я поливате често. Тя е чувствителна към температурните промени и може да замръзне, ако навън температурите паднат много. Затова ви препоръчваме да я изваждане на балкона, след като минат студените пролетни утрини и да я прибирате, преди да дойдат есенните студени утрини.

Разкрасете градината си. Това са НАЙ-ЛЕСНИТЕ цветя за отглеждане

Алисум

Растението е ярко, нискорастящо, което израства на пухкава топка и цъфти доста буйно. Като цяло не е капризно, но когато го поливате, старайте се да не мокрите листата му и да не прекалите с количеството вода. Също така трябва редовно да подрязвате изсъхналите издънки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com