Дейностите в градината през юли 2023 г., които ще осигурят добра реколта

4842
Дейностите в градината през юли 2023 г., които ще осигурят добра реколта
Снимка: iStock

Лятото е идеалното време за градинарство. Бъдещата реколта и качеството на продуктите, с които можете да зарадвате любимите си хора, зависят от грижата за растенията.

Ето какви са основните дейности през юли

Подхранване на чесън. В началото на юли трябва да се обърне внимание на чесъна. За да се получат големи и сочни глави, е необходимо растенията да се хранят с азот и калий. Това ще стимулира растежа и развитието им.

Засяване на моркови. Сега е моментът да засадите вашите моркови, за да имат време да узреят добре и да запазят витамините си през цялата зима. Корените на морковите не трябва да се напукват или презряват, така че редовното поливане е важно.

Преработка на ягоди. След първата реколта от ягоди е необходимо да се обработят лехите. Плевенето, премахването на болните храсти и подхранването на останалите здрави растения с минерални торове ще спомогне за поддържането на здравето им и продължаването на плододаването.

Какво да направите, за да избегнете ТЕЗИ проблеми по доматените растения?

Засаждане на краставици за ранно узряване. За удобство и успешен растеж на краставиците се препоръчва да се засажда разсад в специални чаши и след това да се садят в лехите. Ако решите да прехвърлите краставиците в оранжерията, те ще могат да ви радват с плодове до късна есен.

Повторно засяване на зеленчуци. Юли е чудесно време за повторно засяване на зеленчуци и получаване на втора реколта. Изберете зеленчуците, които предпочитате, като картофи, рукола, краставици, тиквички, репички, моркови, цвекло, карфиол и китайско зеле.

Грижа за домати. През юли доматите могат да бъдат нападнати от фитофтора, така че растенията трябва редовно да се следят за признаци на заболяване. Отстранете листата, които докосват земята. Превантивното третиране с биологични продукти ще помогне да не се появи фитофтора.

Подхранване на чушки, патладжани и домати. Тези култури изискват торове с високо съдържание на фосфор и калий. Торете ги, за да осигурите правилен растеж и образуване на плодове.

Най-добрите комбинации в градината: Засадете тези растения едно до друго

Грижа за гроздето. Юли е времето, когато гроздето е застрашено от гъбички. Внимателно огледайте насажденията, откъснете израстъците и третирайте растенията със специални препарати за профилактика. Поставете мрежа, за да предпазите издънките от излишната слънчева светлина.

Премахване на избледнели части от декоративни растения. Средата на юли е времето, когато трябва да обърнете внимание на цветята. Отстранете избледнелите части и плевете цветните лехи. Това ще помогне за поддържане на здравето и красотата на растенията.

Прореждане на овощни дървета. Юли е подходящо време за прореждане на кръстосани и слаби клони на овощните дървета. Това ще позволи на по-силните клони да получат достатъчно хранителни вещества и да дадат богата реколта.

Размножаване на цветя и храсти. Размножете хортензиите чрез вкореняване на клони с пъпки на сянка, добавяне на торф и пясък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Засадете доматите преди тази дата, за да е богата реколтата им

Засаждане на краставици 2024 - кои са най-добрите дати

Най-подходящото време за засаждане на краставици в градината

Защо е задължително пръскането на лозята през май?

Как се прави пикиране на домати в кофички?

Това е най-доброто място за засаждане на рози в градината

Отлично решение: Репички в домашната градина

Реанимиране на гнила орхидея, след което тя отново ще цъфти красиво

Плодове и зеленчуци за засаждане през МАЙ в градината

Засаждане на цвекло в домашната градина: Ето на какво да обърнете внимание

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com