Естествените домашни средства, с които да подхраним градината успешно

8892
Естествените домашни средства, с които да подхраним градината успешно
Снимка: iStock

За да бъде градината ви пищна и красива, да ражда красиви цветя и вкусни плодове и зеленчуци, са необходими грижи. Торенето е един от най-добрите начини за това.

Освен че можете да купувате специализирани торове и подобрители на почвата, можете да използвате естествени материали. Те подхранват почвата, а някои от тях дори са ефективни срещу вредители. Нека разгледаме какво можете да използвате.

Как да запазим морковите сочни и свежи?

Яйчни черупки

Измийте и изсушете яйчените черупки, след което ги натрошете. Те са особено подходящи за почвата, в която се отглеждат домати и чушки. Яйчените черупки съдържат около 93% калциев карбонат. Те снабдяват почвата с много минерали и витамини, а също така възпират гризачите от посевите.

Утайка от кафе

Утайката от кафе съдържа важни минерали, киселини, калий, фосфор и азот, от които растенията се нуждаят, за да растат по-бързо, да са по-здрави и да дават красиви плодове и цветове. Утайката от кафе е един от най-добрите начини за подхранване на почвата.

Поръсете предварително изсушената утайка върху почвата преди поливане (като я изложите на слънце или я загреете в микровълнова фурна за няколко минути). След това изчакайте 2-3 дни и леко прекопайте почвата около растението. Особено подходящ е за наторяване на почва, в която растат домати, боровинки, рози и камелии.

Лесни за отглеждане цветя за начинаещи градинари

Ако сте начинаещ градинар без много опит, не се притеснявайте - винаги има решение. Ако се колебаете или притеснявате - изберете цветя ...

Чаени торбички

Не изхвърляйте торбичките с чай след приготвянето на чая. Те могат да се използват за подхранване на почвата заради ценните съставки, които се съдържат в чая.

Дървесна пепел

Обичате ли барбекюта на дървени въглища? Абсолютно. Това е едно от любимите ми неща, които правя в градината през летните месеци с приятелите и семейството си. Дървесната пепел е чудесен начин за подхранване на почвата.

Тя е богата на калий, фосфор и много микроелементи. Когато приключите с барбекюто върху дървени въглища, не изхвърляйте пепелта. Най-добре е да я разпръснете върху почвата преди пролетта, за да дадете възможност на здрави растения да покълнат. Но в други периоди на годината е по-добре да ги поръсите, за да ги укрепите.

Хитрите градинарски трикове, с които да разкараме голите охлюви

Градинарите могат да забележат странни сребристи следи или дупки по листата или плодовете на растенията в имота си, в мазето или в наве...

Чудният домашен тор, с който да подхраните градината

Английска сол

Много ефективен естествен пестицид, той може да отблъсне широк кръг насекоми и животни, които могат да навредят на растенията. Поръсете малко количество около растенията, за да предотвратите нахлуването на буболечки, зайци и охлюви в тях.

Ориз

Вареният бял ориз е богат на въглехидрати и нишесте. Те са от съществено значение за почвата в градината, особено за овощните дървета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Може ли да се варосват овошките през Страстната седмица?

Ябълковият оцет е много полезен за градината: 5 страхотни идеи как да го използвате

Имате домати в градината: Ето как да предотвратите гниене

Какво да засадим до прецъфтяващите пролетни цветя: 8 зашеметяващи идеи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com