Растенията, които можете да оставите на балкона през зимата

27449
Растенията, които можете да оставите на балкона през зимата
Снимка: iStock

Циклама, лавър, хедър и редица други растения могат да украсят остъкленния ви балкон дори след настъпването на студените месеци. Списъкът с цветя, адаптирани към по-ниски температури, е доста голям. Все пак е по-добре да изберете най-устойчивите на замръзване видове.

Циклама

6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата

В студената и мрачна зима няма нищо по-добро от ярка цъфтяща градина директно във вашия апартамент. Ярките цветя, които не се страхуват...

Периодът на цъфтеж на цикламата пада през зимата. Растението изисква специални грижи. Необходимо е да се полива не в самата саксия, а в чинийка под нея, както и да се отстранят увехналите пъпки заедно със стъблото.

Хедър

Обикновеният хедър изпада в "хибернация" с настъпването на студеното време. В същото време растението запазва цветовете във вида, в който са цъфнали преди началото на зимата.

Хебе

Малък декоративен храст, който цъфти през цялата година. Той може да прекара зимата на балкона, тъй като спокойно понася температури до -6 ° C. Остъклените балкони са по-топли дори в средата на зимата.

Растенията които пазят дома от появата на мухъл

Според изследвания, някои растения, които можем да гледаме вкъщи, са напълно способни да предотвратяват появат на мухъл, благодарение н...

Кукуряк (морозник)

Кукурякът напоследък по-често се нарича "коледна роза". Започва да цъфти в края на есента и завършва едва в началото на пролетта. Цветята, в зависимост от сорта, ще имат розов, бял, зелен или лилав оттенък. Можете да се опитате да ги отгледате на неостъклен балкон или в градината.

Лавър (дафин)

Лавровото дърво е добре адаптиранокъм температури до + 5 ° C. Но при продължителни студове трябва да се премести в отопляема стая.

Балконът е добро място за почивка в градска среда. За да създадете красиво и уютно място, където можете да дишате чист въздух и да се любувате на цветята, можете да засадите няколко растения, които се вкореняват и растат там без проблем.

Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

Много стайни растения са в състояние да се адаптират до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните собственици тр...

Циганче

Това невероятно растение с дълъг период на цъфтеж ще радва с пъпки през цялата пролет и лято. Отглежда се като едногодишно. То се разболява, когато почвата е преовлажнена, но страда и от суша. Когато влажността на въздуха спадне, паякообразният акар може да атакува цветето, така че се препоръчва периодично да пръскате цветето с топла вода.

Върбинка

Върбинката може да расте на балкони във висящи кошници или в кутии за прозорци. Това издръжливо цвете обича пълно слънце и не изисква ежедневно поливане. Растението има много разновидности с различни цветови вариации.

Невен

Цветята, които можем да отглеждаме на терасата

Балконните градински пространства са предпочитани. Те са нещо, което не много хора имат, но нещо, за което много хора жадуват, не само ...

Непретенциозни растения, които виреят на ярко слънце и рядко поливане. Имат декоративен вид от пролетта до есента. Можете да засеете невен директно в земята. Въпреки студоустойчивостта те не обичат замръзване.

Теменужки

Предлага се в различни цветове. Непретенциозна в отглеждането. Предпочитат да растат на сянка или на полусянка, могат да умрат на слънце. Студоустойчиви, но не обичат застояла вода в саксии. Те понасят добре пресаждането.

Петунии

Отлично растение за балкони в региони с топъл климат. Петуниите могат да понасят суша и се нуждаят от поне шест часа пълно слънце на ден. Обича песъчливи или глинести почви. Понася добре подхранването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com