Всичко за хербицидите и тяхната безопасна употреба в двора

1546
Всичко за хербицидите и тяхната безопасна употреба в двора
Снимка: iStock

Наличието на плевели в градината сякаш привлича окото и събужда борбения дух. Ако дърпането на досадните растения с часове не е вашата идея за забавление, опитайте хербицид след поникване. Какво представляват хербицидите след поникване и как те могат да поддържат двора ви в перфектно състояние?

Още: Органични или химически торове са по-подходящи за розите

Какво представляват хербицидите за след поникване?

Поникналите плевелите се третират след като са показали своите малки главички. „След“ смисълът на този тип хербицид е, че той се използва върху вече съществуващи плевели. Използват се и хербициди преди поникване, преди да видите признаци на плевели. Правилното използване на хербицид след поникване може да контролира съществуващите плевели и да помогне за предотвратяване на бъдещи.

Има различни видове унищожители на плевели след поникване, така че обърнете специално внимание на описанието на продукта и внимателно идентифицирайте разнообразието от плевели, които трябва да контролирате. Унищожителите на плевели след поникване или атакуват листата, или се стичат към корените на плевелите.

Предлагат се във формули за пръскане или като гранули. Те са най-полезни в области, които буквално са превзети от плевели, но трябва да внимавате, когато ги прилагате, за да предотвратите разнасяне на разтвора или случаен контакт с нецелеви растения. Проверете внимателно продукта за информация, като - разновидностите на плевелите, за които продуктът е полезен, метода на приложение и дали химикалите са безопасни за използване върху трева или други области, където контактът с нецелеви растения е неизбежен.

Видове средства за унищожаване на плевели след поникване

Формулите за третиране на плевели след възникване идват като системни или контактни приложения.

  • Системните са най-полезни при многогодишните плевели, защото те се абсорбират директно в растението и се движат из него за максимално унищожаващо действие.
  • Контактните хербициди убиват откритата част на растението и се използват при едногодишни и по-малки плевели. Това може да изглежда незначително, но при повечето плевели смъртта на листата е достатъчна, за да убие цялото растение.
  • Хербицидите след поникване също се класифицират като селективни и неселективни.

  • Селективните хербициди се използват за насочване към определени плевели и в области като трева, където контактът с тревата е неизбежен.
  • Неселективните хербициди се използват за широка борба с плевелите и имат предназначение например в открити, неуправляеми полета.
  • Използване на хербицид след поникване

    Унищожителите на плевели след поникване изискват активиране и внимателно контролирани условия на приложение за най-добри резултати. След като решите какви са вашите нужди и коя формула да използвате, трябва да сте сигурни, че сте взели под внимание скоростта на приложение, остатъчното действие и предотвратявате замърсяване или излугване в определени почви.

    Още: Всичко за мулчирането: Как, колко и какъв мулч да изберете

    Нанесете в ден без шансове за дъжд, за да може продуктът да изсъхне поне за 30 минути, а в някои случаи до 8 часа. За най-добри резултати температурите трябва да са между 12 и 26 градуса по Целзий.

    Никога не пръскайте във ветровит ден и вземете лични предпазни мерки, по препоръката на производителят, за да избегнете контакт с кожата и вдишване. Информацията върху опаковката ще ви каже метода и скоростта на приложение, както и предупреждения и други важни подробности относно употребата на продукта.

    Вижте всички последни новини от Actualno.com

    Още от ГРАДИНАРСТВО:

    Възможно ли е отглеждането на домати без поливане?

    Билката, която е най-добрият тор за краставиците

    2 домашни еликсира, с които орхидеята ви ще цъфти като луда

    Дейности през МАЙ в домашната градина

    Изборът на семена през май: Какво може да се сади през този период в градината?

    Подходящи условия за отглеждане на успешна реколта от домати

    Зеленчуци, които да засадите през май и юни: За закъснели градинари

    Кои ЦВЕТЯ да засадя през май?

    Най-добрият тор за едри и сладки малини се приготвя с 3 лъжици от това

    С каква вода се поливат краставиците?

    Етикети:

    Помогнете на новините да достигнат до вас!

    Радваме се, че си с нас тук и сега!

    Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

    Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

    Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

    И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

    Банкова сметка

    Име на получател: Уебграунд Груп АД

    IBAN: BG16UBBS80021036497350

    BIC: UBBSBGSF

    Основание: Дарение за Actualno.com