Български фолклор на най-престижния фламенко форум в света

17302
Български фолклор на най-престижния фламенко форум в света
Снимка: БГНЕС

Български фолклор представи страната ни на най-престижния фламенко форум в света. Международният проект „Еструна”, с участието на хор „Нови български гласове”, бяха част от септемврийския фестивал в Севиля. За пръв път български певци се представиха в столицата на фламенко музиката, информира bTV.

Проектът „Еструна” беше създаден в София преди три години от музиканти от Испания, Италия и България. Според артистичния директор на състава Антонио Форчоне българските гласове прибавят към „Еструна” нещо специално. „За мен, като артистичен директор, трябва да кажа, че това е най-голямото ми музикално предизвикателство”, допълни още той.

В Копривщица магията на фолклора обедини българите

Певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи ...

Един от фламенко певците Арканхел сподели, че музиката им се харесва на публиката, защото е качествена и се прави от сърце. „Това, което правим е да предложим на хората истината. Истината за българския народ, истината за хората, които правят фламенко, чрез музиката, музиката, която определя тези хора”, сподели певецът.

Директорът на Фламенко биеналето в Севиля Кристобал Ортега коментира, че фестивалът е най-важното фламенко събитие в света. По думите му, по време на биеналето Севиля се превръща в световната столица на фламенкото. „Артистите, които идват носят огромна отговорност, защото за тях да се представят тук е много важно”, сподели Ортега. Според него едно успешно представяне в Севиля може да донесе много нови участия, както на национално, така и на международно ниво.

На 5 декември се очаква „Еструна” отново да са в България за концерт в зала 1 на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена