Чудотворната икона "Света Богородица - Достойно есть" ще отпътува от Великотърновска за Ловчанска епархия

56568
Чудотворната икона "Света Богородица - Достойно есть" ще отпътува от Великотърновска за Ловчанска епархия

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, управляващ Русенска епархия и Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия, продължава пътят на чудотворното копие на чудотворната икона "Пресвета Богородица Достойно есть" за благословение и поклонение в различни епархии на Българската православна църква. Иконата от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски” и подарена от Свещения Кинотис на Света Гора Атон на православния български народ ще отпътува днес от Великотърновска епархия в Ловчанска епархия.

Тя ще остане за поклонение до 15.00 часа в църквата "Св. Пророк Илия”, гр. Севлиево, след което ще отпътува за град Етрополе. В 17.00 часа ще бъде посрещната тържествено в църквата "Св. Архангел Михаил”, гр. Етрополе, първият град от Ловчанска епархия, където ще остане за поклонение до 16.00 часа на 8 октомври 2013 г.

Заедно с чудотворната икона на Божията Майка за благословение и поклонение в епархията ще пристигнат и одеждите на Праподобна Петка, което ще донесе допълнителна духовна радост на православните християни в Ловчанска епархия в дните, преди голямото честване на Св. Петка - Петковден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com