X
 
 

Дарение: Неонатологията на УМБАЛ-Пловдив получи висок клас кувьоз

901 0
photo of Дарение: Неонатологията на УМБАЛ-Пловдив получи висок клас кувьоз
Снимка: УМБАЛ - Пловдив
Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ "Пловдив" от дарителска кампания на Фондация "Нашите недоносени деца" и Асоциация на банките в България, съобщиха от болницата.

Благодарни сме за този жест, ползваме го всеки ден, заяви началникът на Отделението по неонатология д-р Диана Аргирова. „Кувьозите са ежедневно необходими, защото имитират майчината утроба и позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета. Редно е всяко отделение да разполага с достатъчен брой, тъй като всички деца, а не само недоносените, имат нужда от тях. Отговаря на потребностите на най-малките пациенти, спестява усилия и гарантират по-добра грижа“, обясни д-р Аргирова. Тя добави, че престоят на бебето в един кувьоз продължава 4-5 дни, след което то задължително се мести в друг, а употребяваният трябва се дезинфекцира.

Нов кувьоз вече функционира в МБАЛ-Асеновград, старите са от 75-та и 81-ва

Кувьоз №14 от благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" вече функционира в детска стая на Отделението по акушерство и гинекологи...

Всеки ден между 10 и 20 бебенца се обгрижват в отделението и имат нужда от инкубаторите. Около 300 са децата, които имат нужда от интензивни и специални грижи. Много често родените с ниско тегло престояват повече от месец в болницата. От началото на годината най-малкото бебе, лекувано в отделението, е било с тегло 760 грама. Вече е изписано и се отглежда в домашна среда.

Асоциацията на банките в България всяка година организира различни благотворителни акции, а през тази са се обединили в помощ на Фондация „Нашите недоносени деца“. За финансиране на кампанията 12-те банки са събрали над 56 000 лв., с които е закупена медицинска апаратура, за да се подпомогне лечението на недоносените деца. „УМБАЛ Пловдив“ е една от шестте болници, които получават дарение от тази инициатива. То е на стойност 10 534 лв.

Д-р Аргирова обясни, че отделението получава ежегодни дарения – от индивидуални дарители, от различни фондации и от Българската Коледа, затова разполага с необходимата апаратура. Тя посочи, че в помощ на семействата към отделението функционират центрове за рехабилитация на изписаните деца, както и за проследяване на зрението и очните им дъна.

Нов кувьоз получи неонатологичното отделени на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” получи нов кувьоз, дарен от масонската организация „Върхове...

Тежък проблем, с който се сблъскват неонатолозите, са изоставените деца със заболявания, някои от които в доста тежко състояние. В момента вече четвърти месец специалистите полагат грижи за недоносено бебенце със сериозни увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, защото отглеждането изисква медицински грижи и то ще бъде насочено към специализирана институция, посочи д-р Аргирова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...