Дарител осигури зимния лагер на децата от дома в Широка лъка

42626
Дарител осигури зимния лагер на децата от дома в Широка лъка

Има дарители, които по всяко време на годината, не само покрай Коледа и Нова година, проявяват интерес към Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Широка лъка, информират се от какво имат най-голяма нужда в Дома, за да го доставят. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на Дома Станислав Шиков.

Повече от дарителите предпочитат да останат анонимни и да не се афишира дарението им. Собственик на фирма от Смолян миналата седмица е дарил 1500 лева, като желанието му е било с тези средства децата да прекарат приятно коледните празници. „С тези средства ще осигурим зимен коледен лагер на децата, който ще бъде на Пампорово в хижа „Панорама”.

В Широка лъка са против изграждането на център за умствено изостанали хора

Жителите на смолянското село Широка лъка единодушно са против изграждането на център за умствено изостанали хора. Това каза за Радио &b...

Лагерът ще бъде в дните от 23 до 30 декември”, каза Шиков. По неговите думи в момента децата в Дома са 20, на възраст от 7 до 18 години. Малка част от децата ще празнуват празниците вкъщи при близките си. Децата, които остават през коледната ваканция в Дома ще бъдат на този лагер в Пампорово, а Нова година ще посрещнат заедно в Дома в Широка лъка.

По думите на Шиков най-добре за децата е заедно да посрещнат новата година в Дома, вместо някои от тях да празнуват в приемни семейства, други пък да се чувстват ощетени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини