X
 
 

Деца събраха пари за свой кът в Бургас

3086 0
Деца събраха пари за свой кът в Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски кът. Той е изграден със средства от благотворителна изложба на детски рисунки, отличени в Конкурса "Земята, пчелите и хората за едно по-добро бъдеще". Събраната от продажбата на творбите сума е 2005 лева. Организатор на проявата е Областна служба по земеделие Бургас и Пчеларско дружество Бургас.

За Actualno.com директорът на Областна служба по земеделие Лидия Станкова заяви: „Този специализиран детски кът е изграден със средства от Конкурса за детска рисунка на тема „Земята, пчелите и хората“. Дирекция земеделие го организира за трети път. Тази година участваха 219 деца от 26 училища в Бургаски регион. Решихме картините да бъдат експонирани в Бургаската художествена галерия,за да се почувстват децата като големите творци. Всеки, който пожела си купи рисунка и така стана възможно изграждането на площадката“.

Според организаторите, с тази кауза трябва да бъде отгледано и възпитано новото поколение. Пейки във формата на пчели, дъска за рисуване сред природата, кошери и други съоръжения оформят къта, където ще може да се извършва творческа дейност и да се играе. „Когато опознаят природата, децата ще бъдат толерантни към нея“, добавя Лидия Станкова.

Тематичният кът е създаден и с помощта на дърводелски цех, който е изработил предметите. Мотото на конкурса „Заедно – земята, челите и хората“ ще продължи да се развива с нови инициативи, които да продължат започнатото. Съоръженията се намират в района на параклиса "Св.Георги Победоносец" в Морската градина.

 

На отриването на специализирания детски кът присъстваха граждани, организаторите на събитието, областният управител Вълчо Чолаков, представители на Община Бургас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители