Добри хора помогнаха на гладните миньори от "Чукурово"

61813
Добри хора помогнаха на гладните миньори от "Чукурово"
Снимка: Getty Images / Guliver

След като на 24 декември стана ясно, че миньорите от рудник „Чукурово” в село Габра посрещат Коледа буквално на „зъби без хляб”, дойде и по-радостна новина – те взеха по 100 лева аванс.

Мината, която е собственост на Христо Ковачки, е на път да бъде затворена, защото е почти изчерпана. След репортажа на Нова телевизия много добри хора направиха дарения, за да могат хората да изкарат що годе нормално празниците. На някои от семействата, работещи в „Чукурово”, дарители са дали много храна. Едно от семействата е получило средства, за да подари на внучката си детска количка – подарък, който иначе е нямало как да си позволят, информира Нова телевизия.

Сянката на Ковачки тегне над гладните миньори в "Чукурово"

Контролните и регулаторните ни органи трябва да се променят. Това заяви бившият лидер на СДС и депутат от Реформаторския блок Мартин Ди...

Оказа се, че за октомври на миньорите трябва да бъдат преведени 500 лева. Проблемът със заплатите от година и три месеца, твърдят работниците в „Чукурово”. Не са им дадени и ваучери за храна за септември, октомври и ноември.

Кметът на село Габра благодари на всички добри хора, които са отделили от залъка си за помощ на служителите на мината. Един от дарителите, които са помогнали най-много, се казва Христо. Интересен парадокс, предвид това кой е собственикът – също Христо, но Ковачки. Кметът на Габра поиска Ковачки „да остави „Чукурово” с толкова техника, колкото когато държавата му я подари”. А дарителят Христо е изминал стотици километри до Габра, за да дари пари на най-нуждаещите се.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини