Герой, истински и неподправен

7565
Герой, истински и неподправен

Actualno.com продължава своята рубрика в месеца на добрите новини.

Започнатата съвместна инициатива с Национална мрежа за децата ще опита в рамките на кампанията за наградите "Златна ябълка" да отвори сърцата на българите и да ги накара да повярват, че лъчите на надежда не са спрели да проникват в сивото ни ежедневие. 

Да осиновиш дете… 4 пъти

Actualno.com продължава своята рубрика в месеца на добрите новини. Започнатата съвместна инициатива с Национална мрежа за децата ще о...

В продължение на един месец, до знаковия 1 юни (Денят на детето), ние ще ви разказваме за силата на доброто и за всички негови герои.

Днес ви представяме историята на Яница, разказана ни от Красимира Маринова, гр. Нова Загора:

Този герой е истински. Неподправен. Тя е като вълшебната фея за децата. Призвана е да бъде с тях. Да ги мотивира, да им помага, да се забавляват заедно.

Преди година тя сама инициира да направи малко филмче с образователна цел. Намери си сама спонсор, подбра си екип, направи филмчето и проведе обучителни семинари в голяма част от училищата. Филмът й се приемаше много положително от децата. В нейно лице те виждаха не учителя или лектора, а приятеля – човека, който ги разбира. След срещите си в училищата я намираха в социалните мрежи, разказваха й за проблемите си. Тя инициираше срещи с тях. Помагаше им с каквото можеше.

Един ден тя се върна в гимназията, която завърши преди четири години, запали една ученичка от 11 клас и я подтикна да участват в национален конкурс. Целта на конкурса бе учител-ръководител да води проекта, който ученикът реши да реализира. Темата на конкурса бе “Не се гаси туй, що не гасне”. Яница запали у учениците любов към киното и им показа, че могат да направят филмче. Сама отново намери камера, оператор ентусиаст, формира малък вътрешен кастинг в училището, бяха избрани осем ученици за участие във филма. Проектът бе оценен с първа награда и екскурзия до Русия. Тя реши, че няма да отиде на екскурзията и прати момичето, под чието име всички участваха в конкурса. За ученичката това бе невероятно изживяване.

Където има деца, трябва да има книги

Actualno.com продължава своята рубрика в месеца на добрите новини. Започнатата съвместна инициатива с Национална мрежа за децата ще оп...

Естествено целта на Яница бе не толкова наградата, колкото да покаже на децата, че могат да действат като отбор. Показа им, че с много любов могат да се творят чудеса. Могат да се сбъдват мечти. Могат да се покоряват върхове. По този начин тя дори предопредели пътя на едно от момичетата участващо във филма. Сега детето ще кандидатства в НАТФИЗ.

За изминалата година тя се срещна с много деца от домовете. Силно социално ангажирана е. Създаде авторски благотворителен моноспектакъл. Игра го в много градове. И винаги благотворително. Тя сама е автор на текста и режисьор. Спектакълът е създаден по действителна история, тази на едно дете от дом, която за Яница е много лична. И до днес тя сама търси зали, където може да го изпълнява, а събраните парички дарява благотворително.

Член е на пет организации, които се грижат за деца и младежи с всякакви проблеми и увреждания. В края на миналата година получи приза Доброволец на 2011 г.

Тя чувства и изживява дълбоко всяка история. Счита, че може да промени хода на случващото се. Дарява топлина и любов. Винаги, когато има време се среща с едно момченце, което толкова много е свикнало с нея, че иска да бъде негова майка. А тя е само на 23 год.

Обожава доброволческите акции, пише много за деца. Работи като аниматор три месеца и буквално си лягаше и ставаше с децата. В резултат се родиха текстовете, които събира за първата си авторска книга.

Месецът на добрите новини започва

Идва месецът на добрите новини. Actualno.com, заедно с Национална мрежа за децата, ще опита в рамките на кампанията за наградите "Злат...

От две години реализира авторско тв онлайн предаване, ориентирано към младежката аудитория. За гости кани млади и успели граждани с позиция. Показва шансовете и пътищата на младите в България.

Това е героят. Нейната приказка е безкрайна. Всеки ден тя добавя нова история към книгата си, наречена Добро!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини