НДК с нов фееричен парк през есента

17457
НДК с нов фееричен парк през есента

Столичната община подготвя мащабен проект за 5 млн. лв., с който да върне блясъка на парка при НДК. Ремонтът включва нови тротоари по всички улици и булеварди, обграждащи градината - “Патриарх Евтимий”, “Витоша”, “Ш. Петьофи”, “Баба Неделя”, “Хр. Стамболски”, “П. Славейков”, “България” и “Фр. Нансен”.

Проектът, за който ще се търси финансиране от МРРБ, предвижда изпочупените настилки да се заменят с 5 вида плочки - гранит, врачански камък и 3 вида паваж. Покрай НДК от гранитен паваж ще се оформи нова алея за пешеходци, която ще води към южната част на парка. Там ще е и първата истинска градина за разходка на кучета. Тя ще е източно от административната сграда.

Заведение горя до НДК

Пожар е горял в заведение в подлеза към Моста на влюбените до НДК тази нощ, съобщиха МВР. Сигналът е подаден в 3.23 часа тази нощ. По...

Над 2000 нови дървета и 9900 вечнозелени храста ще го разкрасят. Различни видове многогодишни цветя ще освежат детския сектор и алеята към ул. “Фр. Нансен”. В южната част, до новата чешма, ще има пейзажна композиция от декоративни треви, цветя и лавандула. Пред южната тераса на НДК ще се появи розариум от полиантови рози. Паркът ще бъде ограден от живи плетове, а зад тях ще има метална ограда. Всички пейки ще се ремонтират, ще се сложат нови кошчета, а паркът ще се пази от вандали и с видеонаблюдение.

Проектът предвижда да се възстановят двете чешми и водната каскада. Изцяло ще се обнови фонтанът в подлеза и водните огледала пред НДК. За поливането на парка ще се изгради подземна напоителна система. В него ще се поставят и 2 автоматизирани обществени тоалетни.

Изцяло ще се подмени осветлението по алеите, а лампи в ефектни цветове ще подчертават различните растителни групи. Всички паметници ще се подчертаят с прожекторно осветление, а Мостът на влюбените ще бъде озарен от светодиодни лампи.

Редактор: Десислава Ушатова

Фандъкова иска обществено обсъждане за паметника пред НДК

Ще има обществено обсъждане, не референдум, за съдбата на рушащия се паметник пред НДК. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини