Откриха златни залежи край разложко село

16794
Откриха златни залежи край разложко село

Канадската компания “Юромакс Рисорсис” е открила "значителни златни залежи" край село Бабяк, което се намира в близост до Разлог и Якоруда, пише в корпоративно съобщение до инвеститорите, предаде БЛИЦ.

Жилата е проучена в дълбочина от 500 до 1 300 метра, като заедно с останалите индустриални минерали пробите са минали на изпитания в сертифицирана лаборатория. Юромакс има догов за концесия в региона, която покрива територия от 101 квадратни километра на 80 км. от столицата София.

"Мерил Линч": Златото ще мине 2000 долара

Златото е на път да поскъпне над 2000 долара за унция през следващата година. Същевременно липсата на яснота по отношение на търсенето ...

Канадците са извършвали активни проучвания на терена през последните 12 месеца, като през последните два месеца са направени четири вертикални сондажа, за да се провери минерализацията на скалите. В миналото районът е бил проучван за наличие на молибден и сребро.

От корпоративното съобщение става ясно, че канадската компания е бюджетирала и последващи проучвания на терена за следващата 2013 година. Те ще се извършат както в Бабяк, така и близо до Златарица, където се очаква, че скалите са с подобна минерализация.

Канадската компания работи не само в България, но и в Македония и Сърбия, където притежава право да проучва залежи от злато и други основни метали.

Редактор: Десислава Ушатова

Зловещи енергийни сценарии

Дори поставените глобални цели за пестене на енергия да се спазят, сривовете в енергоснабдяването пак не са неизбежни. От Международна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини