Ученици от Асеновград дариха средства за болна учителка, вместо да купуват букети

14588
Ученици от Асеновград дариха средства за болна учителка, вместо да купуват букети
Снимка: Наси Маркова

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград дариха средства, вместо да купят букети за учителите. Това предаде кореспондентът ни от града.

Стотици възпитаници на учебното заведение се включиха в кампанията на своите преподаватели. Дариха средства за лечението на преподавателката Любомила Ангелова, болна от левкемия. Кампанията бе по инициатива на учители от ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград и бе под надслов „Не цвете, а надежда за Люси!“. Те самите призоваха своите ученици да не им подаряват цветя днес. Размерът на сумата, която всички заедно събраха със съвместни усилия, все още не е ясен, но със сигурност тя няма да е малка, коментираха инициаторите.

С най-много първокласници в Асеновград ОУ „Петко Каравелов“ стартира учебната година

С най-много първокласници сред всички училища в общината ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград стартира учебната година, предад...

Преподавателят Любомила Ангелова заминава за Германия тази събота, където ще започне първата част от лечението й. Дъщерята на Люси присъстваше на церемонията по откриването на новата учебна година в двора на ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград днес. Там тя сподели, че Любомила към момента е добре, обнадеждена е и е напълно готова да се бори и да победи коварната болест. Дъщерята на Люси застана редом до ученици, преподаватели и родители, за да отбележи 15-ти септември и да благодари за съпричастността.

Програмата в ОУ „Христо Ботев“ стартира, както обичайно, под звуците на химна на България и продължи с изяви на малки и големи таланти. Сред официалните лица по повод откриване на учебната година там бе и депутатът от Асеновград Манол Генов. Приветствия и поздравителни адреси бяха отправени към учениците и преподавателите от кмета на града доктор Емил Караиванов, народния представител Силвия Хубенова и от други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини