В Старозагорско охранители пазят възрастни хора - по социална програма

12747
В Старозагорско охранители пазят възрастни хора - по социална програма
Снимка: БГНЕС

Частни охранители помагат на самотни възрастни хора, които живеят в селата около Стара Загора. Освен че патрулират, гардовете купуват лекарства и хранителни продукти, водят хората на лекар или просто минават, за да ги видят. Таксата е символична – около 10 лева на месец.

Едно от селата, които са наглеждани от охранителите, е село Бъдеще. Там двама охранители - Иван и Димо, са хората, които пазят възрастните хора. Само за една година хората като Иван и Димо са спасили 228 пенсионери от телефонни измами и 180 от кражби.

Психопатите не могат да се поправят, категоричен е криминален експерт

Очните дъги, хлътналите очи, масивната челюст, ниското чело – да, Илиян Здравков прилича на убиец според теорията на Чезаре Монтг...

Охранителите действа по специална социална програма. Къщите на хората от социалната програма са обозначени със стикер. Той вече е добре известен на дребните крадци и бандити по селата. И престъпнците знаят, че охранителите пристигат от 5 до 8 минути след подаване на сигнал по телефона.

„На лекар ги водим, хранителни продукти да си купят, където е по-евтино – верига магазини или някоя сергия. Ако не ние им ги купуваме, носим лекарствата, защото няма кой”, разказват момчетата пред Нова телевизия.

В момента Община Стара Загора и частната охранителна фирма набират доброволци, за да си говорят с възрастните жители на селата. Често това е най-доброто лекарство за тях.

Снимка: Архив

Село пропищя от цигани, събирали хиляди левове за "спокойствие"

Тормоз в село Чомаковци, извършван от трима братя от цигански произход. Братята Георги, Петко и Минчо се настанявали в необитаеми домов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини