X
 
 

"Вълшебна класна стая" за деца в община Стара Загора

1101
photo of "Вълшебна класна стая" за деца в община Стара Загора
Снимка: Getty images/Guliver
Над 20 учители от пет детски градини се грижиха за изпълнението на всички дейности по проект “Вълшебна класна стая“ в община Стара Загора. В него са включени деца от ромски и други етноси, от социално слаби семейства, с нисък социален статус и интелектуално развитие и деца от семейства с един родител.

В детските градини за тези, за които българският не е майчин език, е организирано и проведено допълнително обучение. Предоставени бяха учебна и специализирана литература, дидактически материали, игри, учебни пособия и помагала за успешно усвояване на различни знания и умения. Спортни занимания, състезателни игри, зимен и летен лагер са организирани за насърчаване общуването между различните етноси. Проведени са и информационни срещи с родителите с цел насърчаване на участието им във възпитателния процес на децата.

Красимир Вълчев: Ще защитим всяко училище, без значение колко са учениците в него

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златогра...

С комплексния подход и интерактивни методи е създадена интеграционна среда за децата от рисковите групи и постигнато подобряване на езиковата култура и усвояването на българския език на децата, участвали в проекта. Обогатяването на езика и развитието на речта ще направят възможно по-нататъшното обучение и пълноценното интегриране на децата от други етноси в българското образование.

Проект „Вълшебна класна стая“ цели постигането на устойчива образователна интеграция на децата в неравностойно положение на територията на община Стара Загора. Тя се реализира по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Стара Загора да се сетят, че са българи а не руски пудели 1 Стара Загора да се сетят, че са българи а не руски пудели преди 5 месеца Профил на трол?
  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СТАРА ЗАГОРА остро възрява срещу решението на територията на регионалната библиотека „Захари Княжески“ да бъде създаден „Руски център“, предоставен на фонд „Руский мир“. Този акт е осъществен без санкцията на Общинския съвет – Стара Загора. За него става ясно в предложението на Кмета на общината от т.2. от дневния ред за сесията на ОбС, насрочена за 29.11.2018, в която е за виж още ›› писано да се възстановят на средства към делегирания бюджет на библиотека „Захарий Княжески“, изразходвани за изграждането на „Руски център“ в сградата на библиотеката. Разходите за преустройство на помещенията – читални и заемна с всичките им фондови единици – възлизат на 13 480 лева. Те са изплатени от делегирания бюджет на библиотеката и оказват негативно влияние върху финансовото състояние на тази културна институция. Неясни за обществеността остават въпросите: Кой и кога е взел решението за изграждане на руския център; Какви преговори са водени с фонд „Руский мир“ и кои са представителите на Община Стара Загора, участвали в тях; Какви документи са подготвяни и подписвани и как са обвързани правно и финансово; Кои са представителите на фонд „Руский мир“ и какъв е мандадът им; Има ли реално съкращаване на помещенията на Регионалната библиотека в нейн ущърб; Предвиден ли е юи има ли договор за наем и за покриването на режийни разходи, които да се поемат от руския център; Кой е разпоредил от делегирания бюджет на библиотеката да бъдат изплатени средствата за преустройството ѝ. Припомняме, че със свое решение от 30.04.2015 год. Общинският съвет е предоставил възможност в СОУ „Максим Горки“ да бъде създаден руски информационен център. Защо и кому беше нужно той да бъде съсредоточен точно в сградата на библиотеката? Библиотеките на първо място са средище на духовността на и опазване на националната идентичност. С този акт общинската администрация, без санкция на ОбС и обществени обсъждания, обезпечава с публични средства „Руския център“ и става проводник за навлизането в Стара Загора на един от най-мощните идеологически и пропагандни институти на Путин – фонд „Русский мир“. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СТАРА ЗАГОРА категорично възразява срещу почти криминалния начин на създадаване на руския центът на територията на библиотека „Захари Княжески“. Настояваме пред Кмета на Общината г-н Живко Тодоров за отговори на поставените въпроси. Призоваваме компетентните институции да се самосезират и направят обстойна проверка, заради породените съмнения от злоупотреба с власт и публични средства. България е член на ЕС и НАТО и младите хора изповядват европейските ценности. Кому и за какво би бил активен партньор център, зад който стои мощната идеологическа пропаганда на Кремъл? 26 Ноември 2018
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Поредният кмет путиняк като повечето избраници на ГЕРБ, както вече се оказаха
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Младото кметче от Стара Загора е от комунистическо-ВКР произход. Града е батак, той руски центрове на общински имот и с ощински пари тръгнал да организира. Премести заемната за възрастни на библиотеката в по малко и неудачно за сезоните помещение. Библиотекарките са недоволни, но ги е страх жените. В общината гъмжи от стари комуняги, десари, военни - родата на кмета и баща му
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Ето какво се падна на зрелостниците на матурата по БЕЛ

Върху "Косачи" на Елин Пелин разсъждават зрелостниците днес, 21 май на матурата по български език и литература, съобщи БНР. Темата бе избрана...