X
 
 

"Вълшебна класна стая" за деца в община Стара Загора

1289 0
photo of "Вълшебна класна стая" за деца в община Стара Загора
Снимка: Getty images/Guliver
Над 20 учители от пет детски градини се грижиха за изпълнението на всички дейности по проект “Вълшебна класна стая“ в община Стара Загора. В него са включени деца от ромски и други етноси, от социално слаби семейства, с нисък социален статус и интелектуално развитие и деца от семейства с един родител.

В детските градини за тези, за които българският не е майчин език, е организирано и проведено допълнително обучение. Предоставени бяха учебна и специализирана литература, дидактически материали, игри, учебни пособия и помагала за успешно усвояване на различни знания и умения. Спортни занимания, състезателни игри, зимен и летен лагер са организирани за насърчаване общуването между различните етноси. Проведени са и информационни срещи с родителите с цел насърчаване на участието им във възпитателния процес на децата.

Красимир Вълчев: Ще защитим всяко училище, без значение колко са учениците в него

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златогра...

С комплексния подход и интерактивни методи е създадена интеграционна среда за децата от рисковите групи и постигнато подобряване на езиковата култура и усвояването на българския език на децата, участвали в проекта. Обогатяването на езика и развитието на речта ще направят възможно по-нататъшното обучение и пълноценното интегриране на децата от други етноси в българското образование.

Проект „Вълшебна класна стая“ цели постигането на устойчива образователна интеграция на децата в неравностойно положение на територията на община Стара Загора. Тя се реализира по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Стара Загора да се сетят, че са българи а не руски пудели 1 Стара Загора да се сетят, че са българи а не руски пудели преди 8 месеца Профил на трол?
  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СТАРА ЗАГОРА остро възрява срещу решението на територията на регионалната библиотека „Захари Княжески“ да бъде създаден „Руски център“, предоставен на фонд „Руский мир“. Този акт е осъществен без санкцията на Общинския съвет – Стара Загора. За него става ясно в предложението на Кмета на общината от т.2. от дневния ред за сесията на ОбС, насрочена за 29.11.2018, в която е за виж още ›› писано да се възстановят на средства към делегирания бюджет на библиотека „Захарий Княжески“, изразходвани за изграждането на „Руски център“ в сградата на библиотеката. Разходите за преустройство на помещенията – читални и заемна с всичките им фондови единици – възлизат на 13 480 лева. Те са изплатени от делегирания бюджет на библиотеката и оказват негативно влияние върху финансовото състояние на тази културна институция. Неясни за обществеността остават въпросите: Кой и кога е взел решението за изграждане на руския център; Какви преговори са водени с фонд „Руский мир“ и кои са представителите на Община Стара Загора, участвали в тях; Какви документи са подготвяни и подписвани и как са обвързани правно и финансово; Кои са представителите на фонд „Руский мир“ и какъв е мандадът им; Има ли реално съкращаване на помещенията на Регионалната библиотека в нейн ущърб; Предвиден ли е юи има ли договор за наем и за покриването на режийни разходи, които да се поемат от руския център; Кой е разпоредил от делегирания бюджет на библиотеката да бъдат изплатени средствата за преустройството ѝ. Припомняме, че със свое решение от 30.04.2015 год. Общинският съвет е предоставил възможност в СОУ „Максим Горки“ да бъде създаден руски информационен център. Защо и кому беше нужно той да бъде съсредоточен точно в сградата на библиотеката? Библиотеките на първо място са средище на духовността на и опазване на националната идентичност. С този акт общинската администрация, без санкция на ОбС и обществени обсъждания, обезпечава с публични средства „Руския център“ и става проводник за навлизането в Стара Загора на един от най-мощните идеологически и пропагандни институти на Путин – фонд „Русский мир“. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – СТАРА ЗАГОРА категорично възразява срещу почти криминалния начин на създадаване на руския центът на територията на библиотека „Захари Княжески“. Настояваме пред Кмета на Общината г-н Живко Тодоров за отговори на поставените въпроси. Призоваваме компетентните институции да се самосезират и направят обстойна проверка, заради породените съмнения от злоупотреба с власт и публични средства. България е член на ЕС и НАТО и младите хора изповядват европейските ценности. Кому и за какво би бил активен партньор център, зад който стои мощната идеологическа пропаганда на Кремъл? 26 Ноември 2018
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Поредният кмет путиняк като повечето избраници на ГЕРБ, както вече се оказаха
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Младото кметче от Стара Загора е от комунистическо-ВКР произход. Града е батак, той руски центрове на общински имот и с ощински пари тръгнал да организира. Премести заемната за възрастни на библиотеката в по малко и неудачно за сезоните помещение. Библиотекарките са недоволни, но ги е страх жените. В общината гъмжи от стари комуняги, десари, военни - родата на кмета и баща му
  : 0 !
Последно в Актуално