Правят кадастрална карта и регистри за урбанизираните територии в община Ивайловград

4912
Правят кадастрална карта и регистри за урбанизираните територии в община Ивайловград
Снимка: община Ивайловград

Стартира създаване на кадастрална карта и регистри за урбанизираните територии, съобщиха от община Ивайловград. Тя обхваща недвижими имоти в град Ивайловград и селата: Белополци, Белополяне, Горноселци, Гугутка, Долно Луково, Драбишна, Железари, Железино, Камилски дол, Конници, Мандрица, Плевун, Покрован, Розино, Свирачи, Сив кладенец, Черни рид и Черничино. Това съобщи кметът на Ивайловград Диана Овчарова

Собствениците могат да предоставят копия за документи за собственост в периода от 27.06.2022 г. до 22.07.2022 г. (включително) в открита приемна в сградата на Община Ивайловград, в кметствата на населените места, за които се създава кадастралната карта или на електронен адрес на АГКК до приключване на договора: ivaylovgrad2021@cadastre.bg. Копия на документи могат да се предоставят и в деловодството на Службата по геодезия, картография и кадастър – Хасково, на адрес: гр. Хасково, бул. “Г.С.Раковски” №26А, ет.3, както и на място, по време на измерванията, които ще се извършват по обявени графици за геодезически заснемания.

Тополовградският театър "Велко Кънев" ще гостува в Ивайловград

Тополовградският театър "Велко Кънев" ще гостува в Ивайловград на 3 юни с постановката "Народен представител". Община Ивайловград кани...

Всеки собственик е длъжен да предостави: копия на актове, удостоверяващи правото на собственост или ограничено вещно право върху недвижими имоти - обект на кадастъра: поземлени имоти, сгради и самостоятелни обекти в сгради (гаражи, магазини и др.); данни за административен адрес на недвижим имот, други данни за собствениците или носителите на ограничено вещно право, вписани в документите за собственост; копия от архитектурни проекти (разпределения на жилища) за сгради в режим на етажна собственост (при наличност).

Документите могат да бъдат предоставяни и от друго лице, различно от собственика. Предоставените документи се обработват съгласно приетия от Европейския съюз регламент за защита на личните данни и са валидни само за производството по създаване на кадастрална карта и регистри.

Геодезическите дейности по създаването на кадастрална карта и регистри ще се извършват по графици за геодезически заснемания на имоти и сгради по населени места, които ще бъдат обявени предварително в сградите на кметствата и на Община Ивайловград. Съгласно чл. 38, ал.1 от ЗКИР, всеки собственост е длъжен, след представяне на карта за легитимация от фирмата-изпълнител, да осигури свободен достъп в имота за извършване на измерванията на имотните граници и сградите.

Общинската администрация няма задължение да предоставя на изпълнителя данни за собствеността на физически и юридически лица. Не са предвидени санкции, в т.ч. глоби от неизпълнение на задължението на собствениците да предоставят копие на акта, удостоверяващ правата им върху недвижимите имоти. След влизане в сила на кадастралната карта и регистри, установените в тях несъответствия могат да се отстраняват по реда на ЗКИР. Процесът по създаване на КККР за гражданите е безплатен – не се дължат никакви административни такси, както на изпълнителя, така и на възложителя.

Отличиха директорката на ивайловградското училище "Христо Ботев" с "Почетен знак"

На 24-ти май, Директорът на СУ "Христо Ботев" Ивайловград Александра Хорозова бе отличена с "ПОЧЕТЕН ЗНАК" на Регионално управление на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com