Пуснаха под гаранция двама от 4-мата служители на ДАИ, обвинени за подкуп

4672
Пуснаха под гаранция двама от 4-мата служители на ДАИ, обвинени за подкуп
Снимка: mtitc.government.bg

Двама от четиримата служители на "Автомобилна администрация" - Хасково, които бяха задържани и обвинени вземане на подкуп, бяха освободени под парична гаранция, информира БГНЕС. 

Константин Въжарски и Димитър Михайлов са освободени срещу парична гаранция от по 5000 лв. Прокуратурата поиска за Даниел Христов и Вихър Василев най-тежката мярка "задържане под стража". Причината за разделянето на мерките е, че първите двама са от скоро на работа и не са съпричастни трайно в корупционната схема. 

Повдигнаха обвинение на общински служител в Петрич за взимане на 3000 лв. подкуп

Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу служител на община Петрич заради поискан подкуп от 3 000 лв. Той бе за...

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми за подкуп и задържа за 72 часа четирима служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. 

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Даниел Христов, Вихър Василев, Константин Въжарски и Димитър Михайлов, за това, че в гр.Свиленград в качеството си на длъжностни лица - служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, са поискали и приели дар, който не им се следва, за да не извършат действие по служба. 

На 18 ноември 2015 г. от служители на МВР и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково, е проведена специализирана полицейска операция. В резултат на извършените действия по разследването претърсване, обиск и изземване по отношение на лицата, в служебните и личните им автомобили и домовете им, са събрани доказателства за извършени престъпления. 

По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са пред съдия свидетели, които потвърждават искане и получаване на подкуп от длъжностните лица. Производството е образувано въз основа на данни, съдържащи се в справка на Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Хасково, образувана по сигнали за извършвана корупционна дейност от служители от Областен отдел „Автомобилна администрация“-Хасково

Повдигат обвинения срещу двама заподозрени за корупция в ООН

 Станаха известни имената на двамата заподозрени за корупция в ООН. Днес прокуратурата в Ню Йорк повдигна обвинения срещу бившия ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com