Скандали в Спортното училище в Хасково, искат оставката на директора

10918
Скандали в Спортното училище в Хасково, искат оставката на директора

Две трети от колектива на Спортното училище в Хасково поискаха днес смяната на директора Генчо Генев и спешна проверка от министерствата на образованието и спорта, Инспекцията по труда, Регионалния образователен инспекторат, Община Хасково, съобщава Дарик нюз. Исканията са представени в отворено писмо до ресорните министри, кмета на Общината и шефа на Инспектората, което бе разпратено и до медиите в града.

"В училището безпрецедентно се удържаха пари от заплати на спортни преподаватели в продължение на години за това, че броят на учениците в групите по спорт е по-малък от този, който директорът е определил. В същото време той открива нов щат за сборен норматив по английски, немски и български език (2013/2014г.) и впоследствие назначава учителката на трудов договор за неопределено време абсолютно нерентабилно, с групи по немски, за миналата и тази учебна година с брой ученици, по-малък от минимума за съществуване на тези групи, за сметка на средства от делегирания бюджет на училището.

Сменят директора на Класическата гимназия

Министерството на културата обяви конкурс за директор на Националната гимназия за древни езици и култури. Изискванията към кандидатите...

Смятаме да предприемем всички законни действия, тъй като целта ни единствено е да се гарантира спазването на нормативните разпоредби за условията на труд, необходими за качествено образование и възпитание на нашите деца. Жалбата е подкрепена с подписите на 2/3 от колегите.Не прилагаме страницата с подписите поради страх от последващ реваншизъм и саморазправа”, се казва още в писмото.

Директорът на училището Генчо Генев заяви днес, че всички твърдения в писмото са лъжа, че над 80 процента от парите на школото отиват за заплати, че недоволните правят това под натиск, но не уточни какъв и от кого. И че не се притеснява от каквито и да било проверки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com