Задържаните за обира на пощата в Хасково са освободени

1521
Задържаните за обира на пощата в Хасково са освободени
Снимка: БНР

Разследването за обира на Централната поща в Хасково е отново в изходна точка, след като късно снощи двамата задържани бяха освободени от полицията.

За 24 часа те бяха в ареста по подозрение в съучастничество с дръзкото престъпление, при което от 3 трезора в пощата, срязани с флекс, бяха задигнати 1 800 000 лв., пише "Дарик нюз".

Главният секретар на МВР изумява - стрелбата по Митьо Очите била за паркомясто

Абсолютно нова версия за случилото се снощи в Слънчев бряг даде главният секретар на МВР Георги Костов. Става въпрос за случая, при кой...

Единият от задържаните хасковлии има криминално минало и вече веднъж е лежал в затвора за грабеж. Прокуратурата обаче, не повдигна обвинение за обира в пощата, тъй като липсват доказателства за участието на двамата в грабежа на 1 800 000 лв. Затова и по отношение на двамата прокуратурата не наложи 72-часова мярка.

Вчера охранителят в централната хасковска поща Павел Севов, който по време на обира е бил на смяна, е минал през детектор на лъжата. От полицията не съобщават резултатите, но по неофициална информация го е издържал, макар и неубедително. Продължават разпитите в полицията на хора от криминалния контингент.

Обирът на Централната поща в Хасково стана в сряда, около 3:00 ч. сутринта, когато група от най-малко трима е проникнала в сградата през служебния вход, обезвредила СОТ-а и пазача, след което разбила три каси, от които бяха откраднати 1 800 000 лв. от парите за пенсии. Групата е действала професионална, като е заличила всички следи с препарат, подобен на белина и е разпръснала в помещенията много коса, взета от фризьорски салон. Бандитите са били маскирани. Не са използвали оръжие, за да обезвредят пазача.

Първоначално полицията предполагаше, че групата, извършила обира, не е местна. Били са обаче добре информирани за охраната и съхранението на парите в пощата. Затова се работи и по версия, че са имали помощта на вътрешен човек.

Пощата в Хасково отново работи

Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран рано тази сутрин, отново работи. Вече е възстановено изплащането на пенсиите и г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com