10 хирургични метода лекуват диабет и затлъстяване

3439
10 хирургични метода лекуват диабет и затлъстяване
Снимка: Медикъл Караджъ

Проф. д-р Азис Сюмер, хирург с международно признание и един от най-търсените специалисти в областта на бариатричната и метаболитната хирургия в Турция, ще гостува у нас на 17 май 2019 г. Посещението му дава възможност на пациенти с наднормено тегло, затлъстяване и диабет тип 2 да се консултират с изтъкнатия специалист безплатно в София. Проф. Сюмер пристига у нас по покана на Здравен информационен център "Медикъл Караджъ", в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Наднормено тегло и т.нар. затлъстяване са епидемията на XXI-и век. По данни на Световната здравна организация, те вече засягат над 1.7 млрд. души по света. В древни времена излишните килограми са считани за признак на богатство и престиж, но днес вече знаем, че те могат да донесат със себе си сериозни здравословни проблеми и да намалят очакваната продължителност на живота. Болестното затлъстяване се смята за втората по честота причина за смъртност в света след тютюнопушенето и може да причини инсулинова резистентност, диабет тип 2, хипертония и сърдечни проблеми, стеатоза (омазняване на черния дроб). Поради ограничаване функциите на белия дроб, наднорменото тегло може да доведе до астма и сънна апнея. Счита се и за един от значимите фактори за възникване на редица онкологични заболявания, включително рак на гърдата, на матката, на дебелото черво, на ректума и др.

През последните 10 години операциите за хирургично лечение на проблеми с теглото са се увеличили със 761%. Към тях се прибягва, когато традиционните методи като диета и упражнения не дават резултат. От извършената през 1950 г. първа бариатрична операция до днес са изпробвани най-различни методи за извършване на коремни операции за загуба на тегло. В наши дни успешно се прилагат около 10 различни оперативни метода за лечение на затлъстяване и диабет, а изборът на най-подходящия метод според състоянието на конкретния пациент е ключов за резултата от хирургичната намеса. За тази цел е необходима оценката на опитен хирург, който владее всички приложими хирургични техники и ги използва рутинно. За това колко важни са уменията на хирурга говори и фактът, че усложненията при бариатрични операции варират от 0.17% до 7%, в зависимост от опита на медицинските екипи. Операциите за лечение на диабет и затлъстяване, които се извършват от екипи с опит в тази сфера и в клиники с необходимото оборудване за овладяване на усложненията, обикновено са успешни.

Проф. Азис Сюмер практикува вече 22 години и е усъвършенствал уменията си както в Турция, така и в Австрия, Франция и Италия. Рутинно използва лапароскопски (затворени) техники и роботизирана хирургия. От 2018 г. работи в болница "Медикал Парк Газиосманпаша" в Истанбул.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. Сюмер в София на 17 май трябва да се запишат предварително на телефоните на "МедикълКараджъ": 0879 977 401 или 0879 977 402.

Повече за "Медикъл Караджъ"

Мисията на Здравен информационен център "Медикъл Караджъ" е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Германия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, "Медикъл Караджъ" може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за Medical Park

Болнична група "Медикал Парк" (Турция) е създадена през 1995 г., основана на философията, че "Здравето е основно право на всеки". Днес обединява 25 болници в 17 града, което я прави най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 държави. Всички болници от веригата "Медикал парк" продължават да работят под девиза "Здраве за всеки", като предоставят качествени, но достъпни медицински услуги за всички хора, независимо от техния социален статус и принадлежност. Всички те работят по международни стандарти, като използват най-съвременните методи в медицината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com