5 начина да се предпазим от кърлежи

87040
5 начина да се предпазим от кърлежи

Разходките сред природата или в парка, особено в топло време, са нещо приятно и полезно за всички ни. Но трябва да имаме предвид опасността от паразитите, които се разпространяват най-вече по тези места.

Ето няколко способа, чрез които да се предпазите от опасните кърлежи.

62-годишен мъж е в тежко състояние след ухапване от кърлеж

62-годишен мъж от Раковски бе приет в УМБАЛ“ Св. Георги“ в Пловдив в тежко състояние с марсилска треска, след ухапване от к...

1. Кърлежите не обитават всяка трева и гора. Знаейки това, може да избегнете срещата с тях, като не влизате в дълбоки треви и храсти. Освен това, те предпочитат тревите и храстите в широколистни, а не в иглолистни гори.

2. Най-доброто облекло, което може да изберете за излета, е тънка риза с дълги ръкави и тънък, но дълъг панталон. Добре е дрехите да бъдат в светли цветове, за да може възможно най-бързо да забележите нежелания гост по тях.

3. При никакви обстоятелства не излизайте навън без шапка. Косата е идеална среда за забиване на кърлеж. Най-добре ще е за всеки случай след разходката да проверите областта зад ушите и врата, които не се покриват от шапката.

4. Преди да излезете, нанесете на кожата си специален репелент, който ще ви защити от хапещи, жилещи насекоми, както и кърлежи. Такъв препарат може да си направите и сами, като прибавите към слънцезащитния си крем няколко капки евкалипт (масло или спирт). Неговата миризма отблъсква кърлежите

Увеличава се броят на ухапаните хора от кърлежи

Има увеличаване на заболелите от лаймска болест, тъй като се увеличава и броят на ухапаните хора от кърлежи. Това каза пред Радио &bdq...

5. Всеки път, като се приберете от разходка, внимателно огледайте своето тяло и телата на всички от семейството си. Най-уязвими на ухапване и забиване на кърлеж са сгъвките на коленете, слабините, кръста, гърдите, подмишниците, ушите и шията.

източник: framar.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com