5 начина за поддържане на добро здраве по време на бременност

2802
5 начина за поддържане на добро здраве по време на бременност
Снимка: iStock

Бременността изисква от вас да вземете много предпазни мерки и да останете здрави. Но да останете активни и да се храните здравословно по време на бременност не винаги е лесно изпитание. Бъдещите майки получават тонове съвети какво да правят и какво да не правят по време на бременността. Понякога това може да изглежда объркващо, но истината е, че тялото ви има нови хранителни нужди, ограничения и съображения за безопасност. Предварителните и редовни грижи помагат да се предотвратят усложненията, а информирането на жените за тях може да ги улесни.

11 доста странни факта за бременността

Съвети за здрвословна бременност

ПРИЕМАЙТЕ ПРЕНАТАЛЕН ВИТАМИН: Ежедневният прием на този витамин помага да поддържате здравето на вас и на вашето бебе. Тялото ви се нуждае от желязо, тъй като желязото в пренаталния витамин помага на кръвта на вас и на бебето ви да пренася кислород, а фолиевата киселина е полезна за предотвратяване на тежки вродени дефекти на главния и гръбначния мозък. Въпреки че добавката не замества здравословното хранене, повечето бременни жени трябва да приемат пренатален витамин, за да са сигурни, че получават оптимални нива на тези минерали.

Интересни факти за бременността

ОПИТАЙТЕ СЕ ДА СЕ ОТПУСНЕТЕ ЗА ПО-ДОБЪР СЪН: Нормално е да мислите за много неща и да изпитвате тревоги, свързани с това да бъдете добър родител. Но оставете сайтовете и съветите за светлата част на денонощието. Всичко това ще превърне бременността ви в емоционална въртележка. Опитайте медитация и други упражнения за релаксация преди лягане. Добрият сън ще запази вас и бебето ви по-здрави.

ЗДРАВОСЛОВНА ДИЕТА И ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ: С подходящи грижи жените могат да намалят риска от усложнения, свързани с бременността. Това става чрез спазване на здравословен хранителен режим и редовни физически упражнения. Разберете кои са подходящите храни и упражнения по време на бременност, но бъдете внимателни и не се претоварвайте.

НИКОГА не яжте това, ако сте бременни

ОСТАНЕТЕ ХИДРАТИРАНИ: Както когато спортувате, тук хидратирането също е много важно. Тялото на бременната жена се нуждае от повече вода, отколкото преди бременността. Трябва да се стремите да приемате по осем или повече чаши вода всеки ден.

ОТДАЙТЕ СЕ НА ПОЧИВКАТА: Жените се нуждаят и от почивка в леглото. Те трябва да почиват повече по време на бременността и да избягват прекомерните натоварвания. Нека това бъде мързеливият период, за който постоянно споменавате. Възползвайте се и си почивайте повече. Активността обаче също е от решаващо значение и постигането на баланс тук е ключът към поддържането на себе си.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com