Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ползи от рибеното масло, за които малко хора знаят

14 май 2021, 20:30 часа

Рибеното масло е богат източник на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за поддържане на добро здраве. Тъй като тялото не може самостоятелно да произвежда тези мастни киселини, за нас е необходимо да включим източници на омега-3 в нашата диета. Рибеното масло също съдържа витамин А и D. Получава се от тъканите на мазни риби като сьомга, риба тон, аншоа и др.

Рибеното масло е много полезно за нашето здраве поради различни причини. То поддържа сърцето ни здраво, намалява болката и подуването и предпазва тялото ни от няколко заболявания.

Ето някои по-малко известни ползи от рибеното масло:

Намалява симптомите на астма

Редовната консумация на рибено масло може да бъде от полза за пациентите с астма. Тъй като има противовъзпалителни свойства, то осигурява чист проход на дихателните пътища и намалява симптомите на астма. 

Подобрява зрението

Рибеното масло помага за подобряване на здравето на очите и предотвратява очните заболявания. Подобрява зрението и намалява риска от свързана с възрастта дегенерация на макулата. 

Намалява риска от депресия

Консумирането на рибено масло може да намали риска от депресия, да намали безпокойството, да помогне за поддържане на здравето на мозъка и да подобри паметта и когнитивните функции.

Контролира високото кръвно налягане

Рибеното масло осигурява плавен поток на кръвта и предотвратява съсирването на кръвта. Рибеното масло има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на стреса и напрежението.

Намалява болката в ставите

Маслото облекчава болките в ставите и предотвратява сковаността на ставите. Също така е полезно за хора, страдащи от артрит и остеопороза, тъй като помага за увеличаване на костната плътност.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес