5 причини на неуспех в отслабването

8862
5 причини на неуспех в отслабването
Снимка: iStock/Guliver

Загубата на тегло като цяло не е лесно начинание. Статистиката често показва, че само 5% от тези, които губят тегло са в състояние да го поддържат в дългосрочен план.

Има много възможности по отношение на избора ни как да намалим теглото си – диети, сокове, детоксикация, калорийни ограничения, интензивни фитнес програми. Всичко това може да ви помогне в борбата с килограмите. Освен това, мотивацията и вълнението, което изпитвате, когато забележите първоначалните резултати, помагат допълнително.

Но веднъж постигнали целта си и живота започва да ви подлага на изпитания, тогава забелязвате, че мотивацията и вълнението ви започват да избледняват. Трудно е да се поддържат определени килограми и фигура, но не е невъзможно. Не и ако си създадете навици, които да продължавате да следвате цял живот.

В следващите редове ние сме ви подбрали пет начина, които да ви помогнат в постигането на желаното тегло и как да го запазите, докато се радвате на живота.

1. Забравете за диетите

Диетите предполагат крайна точка, нереалистични цели, като загубеното тегло е само за няколко дни и обикновено предлагат неприятни правила.

Когато достигнете желаното тегло или крайната цел, най-вероятно се чувствате така, все едно сте се лишили от нещо. Това отнема много воля и усещане за трудни моменти, след които искате да се възнаградите. Наградата може да бъде голям мотиватор, но често идва под формата на преяждане, което води до възвръщане на теглото.

Дори и да продължите да се храните здравословно след диетата, това не означава, че сте се научили как да го поддържате постигнатия резултат. За да бъде успешвашият план за отслабване, е важно да си създадете нови ежедневни навици. Тези навици могат да изглеждат по различен начин за всеки, тъй като отговарят на лични графици, предпочитания и цели. Подходът за промяна на навиците предлага много повече гъвкавост и позволява процесът на отслабване да бъде приятен.

2. Направете реалистични краткосрочни и дългосрочни цели

Поговорката „бързай бавно“ се прилага за управление на теглото заедно с много други неща. Диетите, обещаващи драстична загуба на тегло за кратък период от време, обикновено са прекалено хубави, за да е истина. И дори да изпълнят обещанието за бързо отслабване, какво се случва, когато всичко е приключило?

Тези хора, които успешно са свалили килограми, знаят, че поставянето на малките цели им е помогнало да постигнат по-голямата цел. Например, една малка цел може да бъде да правиш по 5000 крачки на ден или намаляване дневния прием на захари на половина. Осъществяването на малки промени с течение на времето ще ви помогне да разработите нова рутина, вместо да се опитвате да въведете много промени наведнъж.

Дългосрочните цели ви дават мотивация да изпълнявате краткосрочните и да вървите към желаната голяма цел.

Мирисът, който ни помага да отслабнем

Американски учени от университета на Уилинг в Западна Вирджиния са изяснили кой аромат позволява да се контролира апетитът. Според спец...

3. Премахнете заблуждаването

Да знаете кога да се отдадете на похапване и кога да го намалите, е важно в подхода при изпълнението на новия ви здравословен режим. Преяждането не се счита за заблуда през почивните дни, състоящи се от един щастлив час, прекаран в барбекю с приятели. Важното е след това да се върнете към плана за отслабване, който сами сте направили.

4. Управлявайте стреса и емоциите по друг начин, без да прибягвате до храна

Емоционалното хранене е един от основните фактори, допринасящи за преяждането с храни, които са с високо съдържание на въглехидрати, мазнини и калории. Тези, които използват подхода за създаване на нови навици често осъзнават, че този ритуал всъщност не ги кара да се чувстват по-добре. Хората обикновено се хранят от чувство за вина или провал, тези емоции се влошават и правят почти невъзможно връщането към по-здравословния модел на хранене.

Възможно е да избегнете това като си създавате приятни емоции по време на храненето, като го правите с приятели или семейството си. Тогава ще се чувствате щастливи, а и избирането на по-здравословни храни ще става по-приятно.

7 тренировки за корем за всеки ден от седмицата

Коремът при жените е една от най-проблемните зони за стягане и оформяне. Има и такива, които генетично трупат килограми на други места ...

Друг начин за управление на стреса и негативните емоции е да намерите физическа дейност, с която да ви е приятно да се занимавате, като йога, тичане, плуване. Или да прекарвате време, занимавайки се с други приятни за вас дейности като свирене на музикален инструмент, рисуване.

5. Планиране и подготовка

Животът може да се окаже изтощителен. Между дългите работни часове, когато списъците със задачи никога не свършват, можете да разчитате само на бързи и удобни начини за хранене. Изборът на по-малко здравословни храни, за да се спести време може да вземе своите жертви и да доведе до умора и на пръв поглед неоправдано отслабване. Ако искате успешно отслабване трябва да знаете, че планирането на храненията през деня е важно, особено когато изникнат непредвидени обстоятелства.

Планирането и подготовката за цялата седмица е един от най-разпространените начини да се направи един здравословен режим. Просто планирате храненията на базата на това какъв сезон е в момента и какво има на пазара. След това е добре да отделите няколко часа за това да изчислите количеството калории, които е добре да приемате на ден. От вечерта подготвяйте ястията си за следващия ден, така че да само да ги вземете, без да губите време в приготвянето им.

Източник: EliteDaily.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com