5 съвета за по-лесно ранно ставане

18586
5 съвета за по-лесно ранно ставане
Снимка: iStock/Guliver

За толкова много хора ранното ставане е трудна задача, особено през лятото когато целите да си починете. Замислете се обаче колко повече работа ще успеете да свършите, ако ставате рано и всъщност каква загуба на време е спането до късно. Наистина ставането рано сутрин е труда задача, но това е само докато свикнете. Когато си направите режим, според който да ставате по едно и също време всеки ден, организма ви ще свикне и ще се чувства много по добре.

Ето няколко полезни съвета, които определено ще ви помогнат с ранното ставане:

Само за жени: Ето защо не се наспивате

Наспивате ли се достатъчно? Набавяте ли си нужните 7-8 часа сън на ден? Събуждате ли се през нощта? Обичате ли да си поспивате през ден...

1. Оставете телефона си далече от леглото, защото на много хора е позната фразата „Нека подремна още малко„ след която почти винаги се успиваме. Ако телефона ви е далеч от вас, вие ще трябва да станете, за да изключите алармата. Това ставане ще ви разсъни достатъчно , че да не можете да заспите повече. Погрижете се звука да не е прекалено тих, за да я чуете.

2. Всеки ден след ставане правете нещо, което обичаш. По този начин ще сте мотивирани да станете колкото се може по-рано, а мисълта за любимото кафе рано сутрин ще ви накара да се ободрите доста бързо.

3. Уговорете си среща с някого, защото когато имате ангажимент, много по-лесно ще се мотивирате да станете и да изпълните задълженията си.

4. Опитайте се да си направите режим, според, който ставате и лягате по едно и също време. Организма ви ще свикне и дори ще ви се приспива в определения час и след даден период ще започнете да се събуждате сами.

Ето какво ще ви помогне да спите по-добре тази вечер

Ключът към успешния сън? Не мислете за розовите слонове. Не, това не е промоция за новия филм на Дъмбо. Това е трик, който може да прек...

5. Всяка сутрин още със ставането се замислете колко е хубав живота, помислете за нещо хубаво и благодарете, че имате възможността да се радвате и на днешния ден. Научно доказано е, че щастливите хора стават по-лесно.

Ранното ставане не е чак толкова голям проблем , просто трябва да свикнем с мисълта и да се настроим за него. Все пак какво печелим от излежаването до късно в леглото освен един цял загубен ден. Денят ви е по-пълноценен, ако сте станали по-рано и сте свършили всичките си задължения и в край на сметка на края на деня се чувствате удовлетворен от свършеното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com