80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от живота си

6083
80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от живота си
Снимка: Paragraph42

80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от техния живот, а това оплакване се оказва третата най-често срещана причина за посещение на лекарския кабинет в търсене на възможни начини за лечение. Според класация на университета във Вашингтон, за периода 2007 – 2017 те остават водеща причина за инвалидизация на хората.

Болките в гърба и кръста са основен фактор, който влияе негативно върху качеството на живот, понижавайки степента на ефективност както в работата, така и при изпълнението на ежедневните задължения и същевременно повлиява на емоционалното състояние на хората. Европейската агенция за безопасност и здраве при работа определя проблема като значителен и нарастващ в Европа, а проучване на Световната здравна организация установява, че броят на хората, страдащи от гръбначни заболявания и изпитващи болка, нараства с 54% в периода между 1990 и 2015 г.

С нарастващия стремеж към повишена продуктивност, тази тенденция изисква необходимостта от наличието на достатъчно ефективни решения, които да противодействат на болката. С това се появяват и неинвазивни алтернативи на хирургичното лечение – такива у нас се практикуват от специалистите от Американската клиника за гръбначни заболявания в София.

„Преди пристъпване към лечение, започваме с диагностичния процес. Отличаващо за нашата клиника обаче е, че рентгенографиите се правят в седнало положение. Причината е, че тази позиция натоварва гръбначния стълб 50% повече от легнало положение и с 35% от позиция стоеж. За лечение използваме различни методи, като терапии по флексибилност и хидратация със специализирано оборудване, мануални терапии за специализирана структурна корекция на конкретните сегменти от гръбнака и други“, казва д-р Леонардо Гутлер от Американската клиника за гръбначни заболявания в София.

Тези дейности са в съответствие със съвременните тенденции, насочени към използването на нехирургични процедури за рехабилитация на гръбначния стълб и балансиране на опорно-двигателния апарат. Те се прилагат в комбинация с различни стратегии за превенция, лечение и минимизиране на уврежданията, насърчава се и участието на хората във физически и социални дейности.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com