Аквасол витамин Д – един спрей, много предимства

21739
Аквасол витамин Д – един спрей, много предимства
Снимка: Terrapia.bg

Водоразтворим, с отлично усвояване, независимо от приема на храна, с приятен вкус на ягоди. 300 дози на супер цена – по-малко от 9 ст. за 1 доза от 400 IU.

 

За силен имунитет и добро настроение, за здрава дихателна система и красива коса, кожа и нокти, за баланс на нивата на кръвно налягане и холестерола – всичко това вече е записано в актива на витамин Д. В последните години науката добавя още и още нови ползи от слънчевия витамин за здравето, извън основната му задача – да се грижи за растежа и укрепването на костната структура, като спомага за усвояването и поддържането на подходящи нива на калций и фосфор (важен за минерализирането на костите).

В същото време, модерният начин на живот – затворени в офисите, предпазливи към парещите лъчи на лятното слънце (използваните слънцезащитни кремове възпрепятстват синтеза на витамин Д), поставя все повече хора в

риск от дефицит на витамин Д.


В последните няколко години, витамин Д излезе от класическата форма на таблетки и потребителите бяха изненадани от разнообразието от дози, форми и приложения: желирани и дъвчащи таблетки, прахчета и ефервесцентни хапчета, орален спрей, капки и дори пакетчета под формата на чай.

Безспорно спрей формулите печелят в тази оспорвана битка, защото изключват неприятното усещане от преглъщането на поредното хапче за деня, усилието да прилъжем детето да отвори уста, предозирането, а и елиминират онези допълнителни съставки, които неминуемо влизат в производството на една таблетка.

Така спрей формата на витамин Д заслужено печели доверието на потребителите с лесната си и

бърза употреба, точна дозировка и икономичност.

А усвояемост? Тригодишен мащабен труд на учените от университета в Шефилд, публикуван в European Journal of Clinical Nutrition (23 септември 2019 г.), дава отговор и на този въпрос.

През 2017 г. те се заемат с тестването на ефикасността на витамин Д спрейове за перорално приложение,

„Всички участници постигнаха адекватни нива на витамин Д, само след 21 дни употреба на перорален спрей. При тези хора, които бяха счетени за тежко дефицитни в началото на изпитването (с нива под 25 nmol/l), е отчетено най-ефективното усвояване на добавката“, обобщи резултатите от проучването д-р Бернард Корфе, водещ на екипа и старши преподавател по молекулярна гастроентерология в Университета в Шефилд.

Нещо повече – спрей формата е предпочетена от 60% от участниците, тъй като не само е ефективна алтернатива на капсулите, но е и далеч по-удобна за хората, които ежедневно приемат различни таблетки или изпитват затруднения при преглъщане.

Ново начало с Аквасол витамин Д

С грижа за бъдещето, модерната гръцка компания MINERVA PHARMACEUTICAL създаде иновативния водоразтворим спрей за перорална употреба Aquasol vitamin D, с отлично усвояване, независимо от приема на храна и приятен вкус на ягоди.

Aquasol vitamin D е напълно различен от всеки друг продукт на пазара. Съдържа витамин D3 в удобна форма на перорален спрей, специално проектиран за случаите на повишени нужди от витамин Д и/или при неговия дефицит. Със своята водоразтворима и изчистена от добавки формула, Aquasol vitamin D заема заслужено място в домашната аптечка на цялото семейство

Спрей формата е сред големите предимства на продукта – удобен както за малките у дома, така и за хората, които ежедневно поглъщат не малко медикаменти под формата на различни таблетки. Лесен за преглъщане, с удобната и икономична дозираща помпа, която отмерва точно 300 единични дози от 400 IU – Аквасол витамин Д е напълно достатъчен да задоволи нуждите от витамин Д на цялото семейство месеци наред. И струва стотинки – една доза от 400 IU е по-малко от 9 стотинки.

Кой трябва да приема Аквасол витамин Д?

Аквасол витамин Д е за всеки - без значение от сезона, възрастта и начина на живот. За хората, които се пазят от вредните слънчеви лъчи, за бременните и кърмещи жени, за кърмачетата и подрастващите, за жени в менопауза и пациенти с остеопороза, за възрастни хора с хронични заболявания и за всеки, който усеща първите признаци на умората, лошото настроение и понижения имунитет.

Търсете в аптеките и на terrapia.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com