Билката, която помага при висока пикочна киселина и висок холестерол

125587
Билката, която помага при висока пикочна киселина и висок холестерол
Снимка: iStock

Една билка, известна от хилядолетия с лечебните си свойства, оказва положителнбо влияние върху нивата на холестерола и пикочната киселина. Подаграта е нарушение на отделянето на пикочна киселина от тялото и образуването на кристали по повърхността на ставите. Включването на глухарче в диетата ще помогне за облекчаване на състоянието.

Глухарче в помощ при подагра и висок холестерол

Във Франция то се използва като средство за намаляване нивата на холестерола в кръвта и при чернодробни заболявания. В Русия сокът се използва за лечение на атеросклероза, анемия и недостиг на витамини. В Германия се прилага при лошо протичащи процеси в панкреаса, заболявания на отделителната система, камъни в бъбреците. В Полша се използва при неразположение, лош апетит и заболявания на черния дроб.

Билката, която пречиства черния дроб и помага за отслабване

В алтернативната медицина в Русия глухарчето отдавна се смята за „еликсир на живота“. При лечение на подагра тинктурата от глухарче има противовъзпалителен ефект и насърчава възстановяването на тъканите благодарение на биологично активните компоненти:

  • витамини;
  • сапонини и тритерпени;
  • фитонциди и каротеноиди;
  • минерали;

Растението действа като хондропротектор, не само премахва болката, но и помага за възстановяването на възпалените стави, отбелязва руското издание Лента. За лечение на подагра корените на глухарчето съдържат не по-малко лечебни вещества от горната част на растението.

За да приготвите отвара, вземете 1 с.л. корени, залейте ги с чаша гореща вода и ги варете 1 минута. След това бульонът се кисне в продължение на един час и се филтрира. Лекарството трябва да се приема два пъти дневно по 100 ml 30 минути преди хранене.

Тинктурата от глухарче има добър ефект при подагра. Ще са ви необходими 120 гр пресни корени, 60 гр сухи корени, които се поставят в стъклен съд и се заливат с 500 мл водка или 250 мл спирт. Оставете да престои 21 дни, след това филтрирайте и нанесете върху болезнените участъци.

Лечението с глухарче е противопоказано при холелитиаза, гастрит и стомашни язви.

Антиоксидантите в състава му осигуряват на тялото бета-каротин, който предпазва клетките от вредните ефекти на оксидативния стрес.

Лабораторни изследвания показват, че лечението на възпаление с екстракт от глухарче помага за намаляване на нивото на противовъзпалителните маркери. Резултатите от изследванията са публикувани в National Library of Medicine.

Хикоринът и хлорогенните фитокиселини, които се съдържат във всички части на глухарчето, имат хипогликемични свойства - т.е. билката регулира нивата на кръвната захар.

Проучване на състава на глухарчето доведе до заключението, че някои от неговите компоненти могат да повлияят на нивата на холестерола и да намалят вероятността от сърдечни и съдови заболявания. Резултратите от изследването са публикувани в National Library of Medicine.

Пролетната билка, която пречиства кръвта и помага за отслабване

 

 

 

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение, както и като заместител на назначеното вече лечение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com