Дерматолог: Ако имате сухи и напукани пети, направете това

15719
Дерматолог: Ако имате сухи и напукани пети, направете това
Снимка: https://pixabay.com

Сухите и напукани пети са неприятно заболяване, което понякога засяга всеки от нас. Въпреки че е доста притеснително, оказва се, че не се нуждаем от скъпа козметика от аптеката или посещение при специалист, за да го излекуваме. Можем да го направим напълно сами, като използваме определен продукт, който вероятно много от нас вече имат в кухнята си. Предлагаме ви как да изгладите петите си с помощта на едно просто домашно средство. 

Компрес с ябълков оцет

Две масла, които много помагат при напукани пети

Напуканите пети са често срещано явление при голяма част от възрастните хора. В много от случаите се предизвикват от недостатъчна грижа...

Едно от най-ефективните домашни средства за да станат петите ни меки и здрави е компресът от ябълков оцет. Този евтин продукт има широк спектър от приложения, не само в кухнята. 
Той се използва лесно в много домашни процедури. Може да се употребява като средство за изплакване на косата, за да ѝ придаде блясък, като серум при обезцветяване на кожата и като естествен тоник за лице. Не всички обаче знаят, че ябълковият оцет е отлично средство за омекотяване на твърдата кожа и за премахване на болезнените мазоли. 

Оцетът има много полезни свойства за краката ни, включително и омекотяващ ефект. Поради тази причина той е чудесен за справяне с удебелена кожа или пукнатини по петите. 
Той има антибактериално действие, което допълнително помага при лечението на болезнени мазоли. Освен това има противогъбично действие и бързо облекчава симптомите на гъбични инфекции на стъпалата. Киселинната му реакция възстановява нормалното ниво на рН на кожата, което ефективно възпрепятства развитието на гъбични инфекции.

Как да изгладим петите си в домашни условия? Два прости метода

Първото домашно лечение е много лесно, но изисква постоянство. Процедурата може да се извърши доста бързо и отнема само 15 минути през деня! Ето как:

- Добавете чаша оцет към литър хладка вода, накиснете краката си за 15 минути, използвайте четка или пемза, за да почистите петите си, след като подсушите краката си, нанесете овлажняващ крем.

Ако искате да се преборите с напуканите пети, ползвайте този плод!

Напуканите пети в един момент успяват да ни причинят неудобство и започваме да се замисляме за тяхното лечение. Съществуват не малко кр...

- Повтаряйте процедурата редовно и първите резултати ще са налице само след седмица домашно лечение.

Освен че омекотява епидермиса и премахва болезнените мазоли, оцетът ще заздрави ноктите и ще направи стъпалата да изглеждат красиви и здрави. 

Изгладете петите си за една нощ

Ако сте притиснати от времето и искате бързо, но ефективно да се отървете от загрубялата кожа от петите си, можете да използвате малко по-различен метод.  За да извършите тази грижовна процедура у дома, са достатъчни две съставки - ябълков оцет и филийка хляб. 

юНакиснете една филийка хляб в ябълков оцет. Когато хлябът е добре напоен, нанесете го върху петите и след това "запечатайте" компреса с кърпа. Трябва обаче да се внимава. Компресът може да предизвика изтръпване или други неприятни симптоми. Ако това се случи, лечението трябва да се прекрати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com