Ето ги 8-те храни, които са благоприятни за задстомашната ви жлеза

16489
Ето ги 8-те храни, които са благоприятни за задстомашната ви жлеза
Снимка: https://pixabay.com

Панкреасът, или задстомашната жлеза, участва в процеса на храносмилане. Той спомага за усвояването на елементите протеини, въглехидрати и т.н., също така регулира и кръвната захар. Важно е да поддържате органа в добро здравословно състояние, а това може да стане като преминете към полезно хранене, консумирайте продукти, имащи добро въздействие върху организма. Ето кои 8 храни са благоприятни са панкреаса.

Чесън – той попада сред най-полезните храни за силен имунитет и за здрав панкреас. Насърчава синтеза на инсулин и контролира нивото на захар в кръвта. Добавете го към супи, предястия, основни ястия – той ще ги направите по-апетитни, а вас – по-здрави.

Лимони – този цитрусов плод съдържа много полезни вещества и витамини за здравето. Той поддържа здравето на панкреаса, подобрявайки синтеза на храносмилателни ензими. Същият ефект има и при консумация на киви. Започнете деня с чаша вода с лимон, овкусявайте салати с него, добавете резенчета лимон към рибно ястие. Приложенията му са редица. Не пропускайте да добавите лимона и кивито към менюто си.

Риган – една ароматна подправка, която често използваме в готвенето. Продължете да го правите, защото риганът защитава панкреаса от окислителните процеси в организма. С него може да овкусите ястията, които приготвяне на своето семейство.

Кръстоцветни зеленчуци – те са богати на витамини, които са необходими на целия организъм. Хапвайте повече броколи, зеле, карфиол, брюкселско зеле. Статистиките показват, че тези зеленчуци могат да намалят риска от тумор на панкреаса. Хапвайте ги задушени, на пара, под формата на запеканка или както ви се иска. Може да си приготвите и вкусна салата от тях.

Какво означава внезапно да ви се дояде определен вид храна

Има моменти, в които ви се дояжда определен тип храна. Тогава се чудите защо това е така, особено ако става дума за нещо, което не си х...

Куркума – тази пикантна подправка е естествено средство с противовъзпалително действие. Облекчава болката. Ако си хапвате куркума редовно, ще контролирате нивата на захарта в кръвта и ще намалите риска от развитие на диабет. Може да пиете чаша мляко с куркума преди лягане или да овкусявате с нея ястията си.

Кисело мляко – за предпочитане е да добавите в менюто си натурално кисело мляко, което е ценен източник на пробиотици. Това са полезните бактерии, които поддържат чревната флора, храносмилателната система и целия организъм в добро състояние.

Глухарче – консумацията на чай от глухарче може да намали риска от рак, тъй като растението атакува раковите клетки. Освен това, ако го приемате редовно, ще пречистите организма си от токсични вещества.

Сладки картофи – те също снабдяват организма с полезни за него вещества и витамини. Оказват положително въздействие върху работата на панкреаса. Заедно с тях може да включите в менюто си и други подобни като тиква, моркови и царевица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com