Идват ли магнитни бури тази седмица? Разберете как да проверявате за тях и защо ви действат толкова зле

8174
Идват ли магнитни бури тази седмица? Разберете как да проверявате за тях и защо ви действат толкова зле

Сериозните магнитни бури са честа беда за част от от хората. В тази статия обаче ще коментираме абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и в един момент ще ви предоставим начин, по който да откриете с пълна валидност в кои дни ще ударят магнитни бури.

На кои типове магнитните бури не им понасят

Различни проучвания сочат, че почти 47 % от хората попадат под въздействието на магнитните бури, а в последно време броят им набъбва. Не всички от тях са наясно, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се усещат, могат да бъдат усетени дори ден или два преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Не се паникьосвайте обаче - човек би могъл да се приспособи и минимизира реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са много хубави за вас и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще ви посъветваме за всичко, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Спадете ли към метеочувствителни хора?

Ако се окаже, че магнитните бури предизвикват във вас неприятни усещания, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Дори и да е така, това не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога ги сполетяват болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Невинаги успяват да спят добре. В повечето случаи признават, че имат намалена работоспособност, разсеяност и проблемна концентрация. Усещането за задух е често срещано.

Хроничните заболявания създават проблеми при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво бихте могли да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Храненето - хапвайте следните храни

С какво ще се храните в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за тонуса ви. Диетата, която ще ви даде сили срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Задължително включете в менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако обичате да готвите вкъщи, от варивата сега е дошъл момента за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Отстранете от менюто белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите природен коктейл от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, постарайте се да е нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се похапва риба.

• 8-те най-важни навици

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Сънят е повече от задължителен - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни ведри 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една десетминутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Намалете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, най-вече по причина на превъзбудата, която предизвиква.

Въздържайте се от приоритетни решения и карайте кола само ако не можете да се придвижите с градски транспорт или пеш.

Информацията за бурите - ето тук

Навярно сте установили, че в новинарските агенции е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче голяма част от тях не отговарят на истината. Съществува един-единствен подход, с който да се осведомите прецизно за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com