Инвитро и реконструктивна хирургия: Безплатни консултации във Варна

2263
Инвитро и реконструктивна хирургия: Безплатни консултации във Варна

Двама топ лекари от чужбина – специалисти по инвитро и по естетична и рекоструктивна хирургия – ще консултират безплатно пациенти във Варна на 21 и 22 април.

Те ще гостуват у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Инвитро с микрочип за по-висока успеваемост

Проф. д-р Джем Фичиджиолу има богат международен опит в САЩ, Великобритания и Белгия, автор е на над 200 научни статии и презентации, а от 2005 г. насам е ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология към Университета „Йедитепе“ и директор на Центъра за инвитро. Той прилага метод за инвитро оплождане, при който се използва иновативна микрочип-технология. Методът се прилага в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност.

Почти половината от случаите на проблемно забременяване се дължат на мъжки фактор. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване.

Иновативната техника е разработена съвсем наскоро и към момента е въведена само в няколко водещи инвитро клиники в света, сред които е и Университетска болница „Йедитепе“ в съседна Турция. От лечебното заведение отчитат, че прилагането на метода води до повишаване на успеваемостта при инвитро, а проф. Фичиджиолу го определя като „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.

Реконструкции със собствена тъкан при дефекти и деформации

Съвременните техники в пластичната хирургия позволяват много повече от опъване на бръчките и коригиране на естетични дефекти. Жени с рак на гърдата вече могат да разчитат на реконструкция след мастектомия, при това с резултат много близък до естествения вид. Възможно е също да се възстановят тъкани, кости и хрущяли, загубени вследствие от травма или отстранен тумор. Отстраняват се вродени или придобити лицеви малформации; реконструират се тъкани, засегнати от изгаряне, а с микрохирургични техники е възможно дори да се присадят обратно ампутирани крайници.

С тази тежка страна на естетичната хирургия се занимава доц. д-р Угур Бингьол. Специализирал в САЩ и натрупал над 15-годишен опит в реконструктивните техники при деца и възрастни, в момента доц. д-р Бингьол работи в Центъра за естетична, пластична и реконструктивна хирургия към Университетска болница „Йедитепе“ в Турция. Една от техниките, които прилага, е вид автоложна трансплантация – пренасяне на тъкан от една част на тялото на друга, с цел да се коригира някакъв дефект. Тъканите, които се пренасят, може да са кожа и мазнини, мускули, нерви, кости, хрущяли, лимфни възли. Може дори да се „пренесе“ пръст от крака и да се присади на ръката, за да се възстанови изгубен палец.

Пациенти от България, които се интересуват от методите на проф. д-р Джем Фичиджиолу и доц. д-р Угур Бингьол, могат да се консултират безплатно с тях във Варна на 21 и 22 април. Необходимо е предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com