Йогата облекчава артритните болки

49842
Йогата облекчава артритните болки

Йога упражненията могат да облекчат болките и да намалят стреса на хората, страдащи от артрит, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл" и БТА.

При проведените тестове от специалисти от медицинския факултет на университета в Синсинати били получени насърчаващи резултати при хора, страдащи от остео- и ремватоиден артрит.

Кучето Панчо, което практикува йога

Чихуахуа, с афинитет към йогата доказа, че позата „Куче, гледащо надолу” може да бъде перфектно изпълнена именно от... куче...

Проучването обхванало изследвания на благотворното въздействие на йога упражненията върху стотици пациенти, в периода 2010-2013 година. При тях било констатирано значително намаляване на болката, преодоляване на сутрешната скованост на крайниците, подобряване на физическите показатели и по-ниски нива на депресия.

Участниците в експерименти практикували йога курсове с различна продължителност - от два пъти дневно за една седмица до веднъж седмично в продължение на 4 месеца.

При разгряване и разтягане на мускулите се постига облекчение на болката около засегнатите стави, констатираха авторите на изследването. Освен това при йога упражненията се снижават нивата на стреса, който е известно, че усилва ефекта от артритните заболявания.

Проучването обхванало йога курсове в университети, болници и в общински заведения, като проследило и влиянието им върху такива фактори като сън, болка и депресия. В повечето от тях се наблюдавал благотворен психологически ефект върху практикуващите йога.

Йога пози, които ни правят по-красиви голи

За освобождаване от стрес, за повдигане на настроението, за тонус и енергия, за повече щастие. Това са няколко от причините, заради кои...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com