Как да предпазим зрението си?

6285
Снимки: Grand Optics и Joy Optics

Очите ни непрекъснато се движат, получавайки постоянен поток от картини и впечатления. Обикновено, цялата тази дейност се извършва автоматично, без да я отчитаме. Важно е да се идентифицират онези фактори, които биха могли да натоварят или увредят очите ни и да намалят способността ни да виждаме.

Щетите от вредни UVA и UVB лъчи са кумулативни за живота на човека и могат да допринесат за сериозни заболявания на окото и чувствителните зони около очите. За щастие, тези щети могат да бъдат предотвратени чрез носенето на правилните слънчеви очила.

Друг сериозен риск за зрението ни са източниците на изкуствена светлина. Високите технологии управляват нашия живот и го правят по-лесен, както у дома, така и на работното място. Ако искаме да останем фокусирани за по-дълги периоди, докато използваме компютри, смартфони, таблети или други устройства на работа, се нуждаем от ясно зрение. В оптики Grand Optics и Joy Optics ще намерите редица продукти, които ще ви помогнат да имате по-добро и релаксирано зрение, при всякакви обстоятелства. Според вашите нужди, ще ви препоръчаме:

- еднофокусни стъкла- това са стъкла за гледане само на една дистанция. При тях фокусът е равномерен по цялата повърхност на стъклото. Еднофокусните стъкла могат да имат редица екстри: защита от UV радиация, антирефлексно, хидрофобно, липофобно покритие и други.

- офис стъкла - те предоставят големи зрителни полета от близки до междинни разстояния (между половин и четири метра). Изключително подходящи са за работа в офис среда, както и за някои професии, които изискват добро виждане на средни разстояния.

- прогресивни стъкла – препоръчителни са за хора над 45 г., които имат нужда от корекция на зренето на всички дистанции – близка, средна и далечна. Стъклата се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.

- хората, които прекарват по-голяма част от ежедневието си в затворено помещение и са изложени на синьо-виолетова светлина от LED екраните на своите телефони, компютри и таблети, е добре да изберат стъкла с покритие Blue Protect. То филтрира вредната светлина и възпрепятства преминаването ѝ към окото.

- дигитални стъкла – подходящи са при активно ползване на дигитални устройства (таблети, телефони). Ползата от тези стъкла е най-вече намаляването на умората при дълга работа на дигитални екрани. Изключително подходящи за хора от 30 до 45 г.

Светът става все по-забързан и все по-разнообразен. Компютрите и други устройства играят основна роля в съвремието ни. Налага се да бъдем продуктивни за дълги периоди. Нашето зрение играе ключова роля, особено когато работим пред екрани и дисплеи, затова посветихме месец септември на грижата за зрението, както на нас възрастните, така и на нашите деца.

В рамките на месеца всеки наш корпоративен или ВИП клиент може да се възползва от безплатен тест на зрението, за него или за негов близък ( включително дете над 6 г.) и големи отстъпки за диоптрични и слънчеви очила.

Специалното ни намаление за всички диоптрични очила през целия месец е до -45%. Нивата на отстъпките са както следва:

-35% за очила до 300 лв.

-40% за очила от 301 до 699 лв.

-45% за очила над 700 лв.

Отстъпката на слънчевите очила е от -40 до -70%.

Ако не участвате в нашите програми за лоялни клиенти, то не се колебайте да се включите точно сега. Услугата не е обвързана с условия или разходи, а ви дава право на по-големи отстъпки и допълнителни преференции при пазаруване.

И тъй като е важно да обърнем внимание на децата преди училище, ви напомняме, че както вече стана традиционно, месец септември при нас е посветен на детското зрение. Във всички магазини от вериги Grand Optics и Joy Optics може да направите безплатен тест на зрението на вашето дете. Тестът ще се извършва с авторефрактометър. Апаратът позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото. Скринингът с авторефрактометър дава добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за възрастни и деца над 6 години.

Очите ни трябва да издържат на напрежение в продължение на много часове всеки ден, затова ви препоръчваме при всякакъв дискомфорт и дори при липса на такъв редовно да посещавате очен лекар.

Бъдете отговорни, погрижете се за вашето зрение сега!

За повече информация www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com