Как да си направите перфектното смути

5694
Как да си направите перфектното смути
Снимка: iStock/Guliver

Смутитата са едно от най-полезните и вкусни неща, които можете да си позволите да пийнете. Силно препоръчвани, дори по време на диета те ще ви заситят и не съдържат прекалено много калории. Изключително свежи и приятни. Много е полезно да започнетe деня си с зеленчуково или плодово смути. Те съдържат много витамини, които ви зареждат и ви дават енергия, подобряват тонуса и предпазват от болести. Ето и кои са плодовете и зеленчуците, които можете да добавите в смутито си:

1. Авокадо - то е изключително полезно за цялостното здраве на организма ви. Влияе добре на косата и кожата. Съдържа много важни витамини, които ви дават енергия и в същото време много малко захари. Напълно достатъчно е да добавите едно авокадо. То ще придаде интересен вкус и ще направи смутито ви по-гъсто и хранително.

2. Горски плодове - те придават много специфичен и свеж вкус и цвят на смутито. Знаем колко са вкусни малините, ягодите, боровинките и къпините, но са и доста вкусни. Горските плодове съдържат много антиоксиданти, които помагат в борбата със стареенето и сърдечните болести.

3. Цитрусови плодове - определено придават много свеж вкус на смутитата и ги правят леко кисели. Със сигурност едно рано сутрин ще ви разсъни и ободри.Съдържат изключително много витамини и добавяйки ги, бъдете сигурни, че осигурявате на тялото си нужните витамини и минерали.

4. Оранжеви зеленчуци - с тях смутито ви ще има изключително приятна текстура и много интересен сладък вкус. Сладките картофи, тиквата и морковите са богати на витамин А и желязо. Добавете ги към смутито си, ако ви се иска да пийнете нещо сладко без да напълнеете.

5. Зелени зеленчуци - някои хора смятат, че е странно да добавят спанак или зелени чушки към плодовото си смути, за да няма неприятен вкус, но всъщност е точно обратното. Добавете ги и ще видите колко интересен акцент ще придадат. Те са богати на витамин К, калций, витамин С и желязо.

Необходими съставки:

Половин банан;

Шепа спанак;

Горски плодове по избор (или микс);

Половин авокадо;

Лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбийте съставките в блендер и се насладете на страхотния му вкус. Всички тези съставки носят необходимите на тялото витамини, минерали и хранителни вещества, за да бъде то здраво и красиво.

Това смути е идеално за закуска и за следобедно похапване. Можете да добавите и овесени ядки към него, както и мед, ако го предпочитате по-сладко.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com