Как да запазим зъбите си бели

6018
Как да запазим зъбите си бели
Снимка: iStock/Guliver

Няма човек, който да не се радва на бялата си и блестяща усмивка. Но потъмняването на зъбите е естествен процес, който не може да се избегне. Хубаво е, че можем да намалим въздействието на някои храни и напитки, които утежняват положението. 

Кафе и червено вино

И двете са вкусни и любими на по-голямата част от човечеството. Но също така водят до загуба на естествения бял цвят на зъбите. Струва ли си обаче да ги ограничаваме? Това е въпрос на лична преценка. Ако не сте привърженик на идеята, то има други методи, с които да запазите красивата си усмивка. 

Прекомерната употреба на кисели храни

За да предпазите зъбите си от тяхното негативно влияние, добре е след консумацията им да си изплакнете обилно устата.

Тютюнопушене

Това е един от големите врагове на цялото тяло, и в частност на зъбите. Едва ли тази причина ще ви подбуди да спрете цигарите, особено, ако сте заклет пушач, но честото почистване при професионалисти може да ви спаси от последиците.

Сладко

Едва ли има нужда да отделяме подробно внимание на едно от нездравословните изкушения. Сладкото влияе негативно на много органи и процеси в организма. То е основната причина за наднорменото тегло, както и редица други нарушения в нормалните жизнени процеси. Резултатите са диабет, нервни нарушения, сърдечно – съдови болести и други. Тук нещата стават доста сериозни от просто нарушение на белия цвят на зъбите.

Какво да предприемем

Природни методи за избелване

Обтриването на зъбите с ягоди или портокалова кора възвръща естествения свеж цвят. Морковите, ябълките и крушите отстраняват лепкавия повърхностен слой, който замърсява зъбите. Те действат като естествени абразиви. Содата за хляб също е успешно средство за отстраняване на натрупаните плаки. Има антибактериални свойства и премахва лесно петната. 

Избелващи пасти

Те са ефективни, но не в голяма степен. Редовното им използване ще подобри състоянието, но ако искате наистина впечатляващи резултати заложете на естетична стоматология. Това е лесният, професионален и сполучлив начин за постигане на  мечтания цвят. Колко пъти сте се възхищавали на перфектните усмивки на известните актьори?! Това сега е постижимо за всеки. Благодарение на естетичната стоматология, бихте  могли да внесете драстични промени в начина, по който изглеждат зъбите ви. Почти няма ограничения. Само трябва да имате желание. Коренната промяна ще повлияе на цялостното ви излъчване.

Спазвайте високо ниво на хигиена. Мийте зъбите си поне два пъти дневно. Използвайте периодично конец за почистване. Проявявайте упорство и търпение.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com