Kакво трябва да ядем и пием за прочистване на бъбреците

15104
Kакво трябва да ядем и пием за прочистване на бъбреците
Снимка: iStock/Guliver

В резултат на сегашния начин на живот, при който преобладава приемът на преработени храни, богати на некачествени мазнини, натрий, прости захари и химически добавки, бъбреците работят претоварени и с времето техните нефрони (функционални единици на бъбреците) могат водят до сериозно бъбречно заболяване. Някои здравни специалисти съветват почистващи програми от 5-10 дни за прочистване на бъбреците , въпреки че те трябва да бъдат посочени чрез оценка на конкретното здравословно състояние на всеки човек. Съществуват обаче много здравословни, евтини и лесни за намиране храни, които са част от диетата за прочистване на бъбреците и които всички ние можем да включим в ежедневната си диета.

Храни и напитки, които поддържат здравето на бъбреците

ВОДА

Водата играе централна роля в поддържането на здравето на бъбреците, защото осигурява достатъчен обем урина за елиминиране на токсините и метаболитните отпадъци. Препоръчително е да пиете между 2-2,5 литра вода на ден в допълнение към инфузии, плодове и зеленчуци, които също имат високо съдържание на вода.

БОРОВИНКИ

Боровинките съдържат хинова киселина, която подкислява урината (понижава нейното рН) и предотвратява образуването на калциево-фосфатни камъни. Освен това има по-малък риск от инфекция от бактерии в кисела урина.

ЯБЪЛКА

Биоябълките с кожа са отлични почистващи и диуретични храни, които облекчават задържането на течности, което предполага претоварване на бъбреците.

ЧЕСЪН

Ако искате да пречистите бъбреците си, яжте всеки ден от този плод

Почти не съществува човек, който да не обича да похапва диня. Това е един от най-вкусните летни плодове, които са толкова сочни и арома...

Алицинът - сярно съединение което се образува при смачкване или смилане на чесън е мощен антиоксидант, който поддържа кръвоносните съдове на бъбреците здрави. Освен това чесънът има диуретични и хипотензивни свойства (понижава кръвното налягане).

КРАСТАВИЦА

Краставицата е практически чиста вода, която стимулира диурезата (производството и елиминирането на урината). Също така е богат на витамин С, който предпазва бъбреците от окислително увреждане и сяра, която насърчава елиминирането на пикочната киселина.

МАГДАНОЗ

Пресният магданоз благоприятства пречистването на организма, предотвратява камъни в бъбреците и е източник на витамин С, който поддържа оптимална бъбречна функция . Можете да направите смути от магданоз, целина, краставица и ябълка. В чашата на блендера трябва да се поставят само 2 супени лъжици магданоз, 2 клона целина, 1/2 краставица, 1 червена ябълка и чаша вода. Всички съставки се смесват за 1 минута и се получава отличен шейк за прочистване на бъбреците .

Симптомите, които ви изпраща тялото за камъни в бъбреците

За съжаление, състоянието, което е свързано с наличието на камъни в бъбреците, е доста често срещано и засяга много хора от край време....

ЧАЙ ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА

Джинджифилът допринася за пречистването на бъбреците и намалява неприятните последствия, причинени от исхемия и свободни радикали. От своя страна куркумата съдържа куркумин, който е мощен антиоксидант.

Чаят от джинджифил и куркума помага за прочистването на бъбреците . Приготвянето му е много просто: трябва да сварите 1 чаена лъжичка джинджифил (на прах) и 1 чаена лъжичка куркума (на прах) в 300 мл вода, в продължение на 10 минути. Можете да подсладите чая със стевия.

Окончателна препоръка

Бъбреците са орган, който има тази особеност, че ако се развие недостатъчност, тъй като при нея няма симптоми, докато заболяването не стане твърде сериозно, много често последствията са необратими! Диетата, богата на вода и плодове и зеленчуци, органична и сурова, е от съществено значение за грижата за здравето на бъбреците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com