Кога изригват следващите магнитни бури? Лесна проверка

35828
Кога изригват следващите магнитни бури? Лесна проверка

Дните с магнитни бури са истинска напаст за немалък дял от хората. В настоящата статия обаче ще обсъдим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и задължително ще ви разкрием начин, по който да узнаете с прецизност кога точно ще изригнат магнитни бури.

Защо все повече хора се оплакват от магнитните бури?

Има изграден консенсус, че почти 47 % от хората са уязвими към магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт стават факт ден по-рано преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Не се притеснявайте обаче прекалено много - човек би могъл да се приспособи и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са много хубави за вас и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да запазите бодрост и свежест. Затова тук ще изброим онова, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се преборите с тях.

Метеочувствителните хора - кои са те?

В случай, че магнитните бури ви въздействат недобре, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения - всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора изпитват различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога получават болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Нерядко имат проблеми със заспиването нощем. Характерна за тях е също чувствително по-ниска работоспособност, разсеяност и проблемна концентрация. Натрапчивото чувство за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво бихте могли да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви храни да приемаме по време на магнитна буря

Как ще изглежда менюто ви в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за тонуса ви. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Консумирайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е подходящият момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Не консумирайте белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят наистина добре.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, би било добре да е нискомаслено.

- Не залагайте на месото, да се похапва риба.

• Изградете тези навици - и ще бъдете добре по време на бурите

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. Сънят е най-ценният ви приятел - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, отдайте се на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Намалете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и не прекалявайте с шофирането.

Прогнозата на БАН - най-добрият вариант за следене

Би трябвало да сте забелязали, че в в интернет е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. Колкото и да са много, има един-единствен метод да се информирате за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com