Кога ни наказват следващите магнитни бури? Лесна проверка

22003
Кога ни наказват следващите магнитни бури? Лесна проверка

Сериозните магнитни бури са честа беда за сериозен процент от хората. В тази статия обаче ще коментираме абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за финал ще ви предоставим начин, по който да разбирате с прецизност в коя част от седмицата ще ударят магнитни бури.

Защо и кои хора имат проблем с бурите

Различни проучвания сочат, че близо 49 % от хората са чувствителни към магнитните бури, а напоследък броят им набъбва. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани дори ден или два преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но не изпадайте в паника - човек би могъл да се приспособи и потуши реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са не просто полезни, а силно необходими и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще стане дума за онова, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се преборите с тях.

Проверете тук - дали сте метеочувствителни

Ако се окаже, че магнитните бури ви причиняват неприятности, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Подобно обстоятелство не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора изпитват различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Характерна е също занижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Усещането за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания създават проблеми при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако разпознавате в себе си този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Какви храни да приемаме по време на магнитна буря

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за арсеналът, с който посрещате трудния период. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Хапвайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително уместен вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Чудесно подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата за готвене вкъщи, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: По-добре да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Забравете обаче за белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите коктейл от няколко билки, които влияят не просто добре срещу магнитни бури, а и по принцип.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Не залагайте на месото, да се похапва риба.

• 8-те най-важни навици

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Каквото и да става, наспивайте се добре - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни приятни и бавни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. При положение, че не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една съвсем фина гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Консумирайте в по-малък мащаб, или отстранете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в стратегията ви.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква.

Предприемането на важни начинание не е препоръчително и шофирайте само в кратки дистанции.

Да се осведомим за бурите - има добър източник

Навярно сте установили, че в новинарските агенции е наситено с гръмотевични съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче повечето не са верни и подвеждат читателите. На практика има един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com