Кои храни са алкални

36857
Кои храни са алкални
Снимка: Pixabay.com

Киселинно-алкалният баланс (pH) е много важен показател. Той определя баланса на киселини и основи в кръвта ни. И нашето здраве и дълголетие зависи от това.

Проучванията са доказали, че колкото повече алкални хапваме, толкова по-добре се чувстваме.

Алкалът допринася за жизнеността на организма и може значително да увеличи живота.

Алкалните храни помагат да отслабнете, понижава кръвното налягане, унищожава раковите клетки, предотвратява сърдечните заболявания, успокоява артрит, помагат ни да се чувстваме по-силни и да изглеждаме по-млади.

Всеки човек може да промени киселинно-алкалния баланс. Достатъчно е да си направи важни алкални храни.

За целта може да ограничи приема на основните "кисели" храни.

Подсладителите, токсините от околната среда, лекарствата, повишават киселинността, стреса, негативните емоции и гнева.

Важно е, да приемете, че диетата трябва да е начин на живот!

Много е важно да неутрализирате киселината с алкали храни. По този начин ще сте по-малко податливи на стрес и ще чувствате прилив от енергия.

И ето полезните алкални храни, които трябва да включите в ежедневната си диета:

Лимон

Въпреки, че е кисел продукт, може да понижи киселинността в организма? Всичко се крие в pH. Нивото му (което е 9,0) прави жълтите цитруси най-алкалния продукт. Те се борят с настинки и вируси. Киселините на лимона, помагат и като естествен антисептик.

Цвекло

Цвеклото е един от най-алкалните продукти. Наситен е с протеини, минерални соли, витамини, фибри. Контролира кръвната захар, възстановява зрението и подсилва мозъчната дейност. Листата цвекло са полезни за сърдечно-съдовата система.

Краставици

Краставицата е 90% вода, което я прави много полезна за подобряване кожата.

Репички

С нея се нормализира чревната флора. Намалява се холестерола, задействат се метаболитните процеси. Репичката допринася сърдечно-съдовата система и се справя с някои кожните заболявания.

Целина

Целина е в състояние да забави стареенето, да подобри водно-солевия метаболизъм, да стимулира секрецията на стомашен сок и контролира кръвната захар. Коренът на растението съдържат минерали, витамини, етерични масла и аминокиселини.

Чесън

Има антимикробни свойства, засилва имунитета и е отличен аромат за всяка кухня.

Авокадо

Този зелен мазен плод е богат е на аминокиселини, витамини и мононенаситени мастни киселини. Допринася работата на сърдечно-съдовата система. Помага киселинно-алкалния баланс.

Пъпеш

Пъпешът има високо pH. Допринася работата на бъбреците и се бори с настинки. Помага срещу стрес, повдига настроението, действа при безсъние.

Елда

Елдата, помага на сърдечно-съдовата система, дарявайки я с много здраве.

Банан

11 признака за увреждане на черния дроб

Увреждането в черния дроб, повлиява неблагоприятно над функциите на много други органи в тялото. Такова, може да е предизвикано от мног...

Бананът е източник на енергия. Богат е на пектин и нишесте, които оказват благоприятен ефект на храносмилателната система.

Пулпът на плода съдържа желязо, витамини, ендорфини. Плодовете са полезни при проблеми с бъбреците.

Цикория

Тя замества кафето и има благоприятен ефект над нервната система. Цикорията е богата на инулин, а той понижава кръвната захар. Спомага и за утоляване на глада, както и по-умерен апетит.

Плодове

Всички плодове са богати на фибри и антиоксиданти. Те инхибират процеса на стареене, вкусни и здравословни са!

Изпитани рецепти срещу махмурлук

С оглед на предстоящите празници е добре да се подготвим и за алкохолните предизвикателства, които ни предстоят. Ето какво съветват спе...

Броколи

Изобилстващи от витамини и минерали, те допринасят правилното функциониране на бъбреците, подобряват костната и съединителната тъкан.

Ананас

Той е богат на витамини С и А. Родината му е Южна Америка. Ананасът помага за преодоляване на възпалено гърло, артрит, пневмония, срещу атеросклероза и ускорява зарастването на рани. Сокът от ананас помага за паметта и при бъбречните заболявания. Ананасът не съдържа протеин, но е богат на фибри.

Грозде

Гроздето е полезно за нервната система и по-спокоен сън. Помага срещу стареене!

Как да увеличим нивата на естроген

Най-главният ръководител в женското тяло е хормонът естроген. Този полов хормон помага на жената да бъде красива, млада и здрава. Естро...

Брюкселско зеле

Консумацията му се препоръчва при коронарна болест, атеросклероза, запек, алергии, диабет и дори безсъние. В него се съдържа много фолиева киселина. Това го прави отличен продукт за бременни жени. Помага за сваляне на килограми.

Манго

Богато е на фибри, минерали, пектин и витамини. Този плод в чудесен антидепресант. Помага за облекчаване стреса и повишаване настроението. Отличен е за отслабване и диета!

Спанак

Лечебните му качества отдавна са оценени от привържениците на здравословната диета. Съдържа комбинация от витамини и минерали, полезни за човешкото тяло. Пред спанака, диабет и астма, анемията и онкология отстъпват. Помага за здрава коса, кожа и зъби.

Кои са лечебните свойства на мушмулата

Родината на този плод е Югозападна Азия и Югоизточна Европа. От около 3000 се отглежда се в района на Каспийско море и в Северен Иран. ...

Киноа

С високото си съдържание на протеини, е в състояние да се конкурира, дори с храни с животински продукти. Киноа лекува ишиас, подагра, има възстановителен ефект, помага при лечението на хемороиди и рак.

Семената на киноа помагат за премахване на токсините и нормализиране храносмилателните процеси.

Кълнове

Те съдържат огромно количество аминокиселини, витамини, минерали и хлорофил. Служат за катализатор на всички биохимични процеси, протичащи в човешкото тяло. Кълновете от люцерна подобряват кръвния състав и повишава хемоглобина.

Имат силно алкализиращо действие, намаляват холестерола в кръвта, нормализират дейността на сърдечно-съдовата система и предотвратяват стареенето.

Домашен сироп елиминира мазнините за дни

Този сироп ще ви помогне да елиминирате мазнините и излишната вода от организма, а освен това ще ускори оросяването на мозъка, подобряв...

Ленени семена

Съдържат много фибри и витамин Е. Имат противовъзпалителни свойства и са много полезни в менопаузата.

Папая

Екзотичният плод съдържа специално вещество – папаин. То от своя страна помага храносмилането, след прием на месни ястия.

Плодовете съдържат фибри, въглехидрати и протеини, като остават нискокалорични продукти с гама минерали и витамини.

Списъкът на здравословните алкални храни продължава и продължава. Ние се спряхме на тези, които са най-ефективните. И помнете здравето е над всичко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com