Кой би си помислил, че свинската мас помага при толкова много болести

99773
Кой би си помислил, че свинската мас помага при толкова много болести
Снимка: Pixabay

Приложенията на свинската мас са изключително много, защото тя е в състояние да премахне редица болежки, а може да бъде полезна и при неприятни настинки, грипове или пневмонии. Има страшно много рецепти за свинска мас, ние ще ви дадем едни от най-добрите.

Рецептата със свинска мас на пророчицата Ванга - против детски бронхит:

Две запържени в свинска мас яйца се поръсват с малко солчица. Когато се охладят достатъчно, че да не парят, те се поставят върху болните гърди на детето. Получената смес стои една нощ.

При бронхит при възрастни:

Намерете прясна неосолена свинска мас, като необходимото количество е 3 супени лъжици. Промийте в девет води и прибавете супена лъжичка мед плюс две зърна от медицинска дъвка, която е счукана на прах предварително. Разбъркайте, като препоръчителната дозировка е за 24 часа. Разпределете я на по три приема.

Друга ефикасна рецепта за бронхит: По равно мед със свинска мас се объркват и се прибавя една супена лъжичка морска сол. Разстелете получената смес върху обикновена кърпа за бърсане и я сложете върху гърдите на страдащия. Отгоре го покрийте с вълнена дреха, за да затопли и оставете така цялата нощ.

Рецепта с мас при хемороиди:

Срамно или не, случва се при всеки човек. Можете да пробвате да омешате супена лъжичка мас с една чаена лъжичка сода бикарбонат. Мажете засегнатия участък, докато почувствате облекчение.

Ако ви болят краката:

Трябват ви четиристотин грама свинска мас и около 40 грама брашно от синап - хардал. На засегнатото място сложете намокрени, но много добре изцедени кърпи, които сте залели с гореща вода. След като мястото се затопли, направете лек масаж и наложете сместа. Увийте участъка с нещо вълнено, по възможност шал.

Ако имате болка в ставите:

Ставната болка може да се облекчи, като за целта ви трябва половин килограм свинска мас, разтопена над гореща вода. Още докато е топла, в нея прибавете 50 грама прах от синап. Започнете да бъркате, докато изстине напълно. С полученото количество смес натрийте ставите, които ви болят. След това можете да си направите облекчаващ оцетен горещ компрес, като използвате ябълков оцет. Ще усетите, че всичко това ще даде много бърз лечебен ефект и болките ще затихнат. Правете този компрес до пълно облекчаване на болките.

Ако получите схващане на крайник:

Рецептата е проста - сто грама свинска мас се смесват със супена лъжичка морска сол. С получената смес покрийте целият крайник, като междувременно го масажирате.

При дископатия:

Купете от пазара прясна зелка. Начукайте листа от нея, като прибавите и супена лъжица от маста, но да е неосолена. Поръсете с малко пудра захар и намажете засегнатото място. Увийте го с вълнен шал и го завържете здраво, без да стягате. 

Още една рецепта при дископатия: Чесън, приготвен на каша от три глави, плюс една супена лъжичка свинска мас и една супена лъжица сода за хляб. Добавете и супена лъжица пчелен мед и разбийте хубаво. Целта е да се получи каша. Направете компрес и го наложете на засегнатото място. Предварително е добре кръстът да се намаже с мас. Дръжте еликсирът около 3 часа. Ще почувствате облекчение.

Ако се изгорите:

Стопете мас и докато е още топличка положете върху изгорялото място. Намажете повторно, след като участъкът е вече студен. Недейте да превързвате, а по-добре смесете по равно кисело мляко и безсолна свинска мас.

Свинска мас и чесън помагат при проблеми с жлъчката

В днeшнo врeмe мнoгo хoрa, кoитo иcкaт дa oтcлaбнaт (и дoри тeзи, кoитo нямaт нaднoрмeнo тeглo), oгрaничaвaт мaзнинитe нa първo мяcтo. ...

При настинка или простуда:

Намерете мастика, но не за да я пиете, а за да я обтриете по тялото. Една чаша за кафе я напълнете с мастика в комбинация с чаена лъжичка сода за хляб в добавка от две супени лъжички свинска мас. Към сместа добавете и начукана и прецедена морска сол.

Ако имате висока температура:

Свинската мас е чудесно средство за сваляне на температурата. Намажете краката с мас и поставете марличка, която трябва да напълните със счукан чесън - 3 глави са достатъчни. За да не се размества компреса, обуйте краката със стегнати чорапи. Всичко се държи не повече от 10 минути. Ако няма желан ефект, повторете, докато температурата спадне трайно.

При дълга дразнеща кашлица:

Митове и истини за свинската мас

Свинската мас се използва от хилядолетия като лек и храна по нашите ширини. Тя съдържа голямо количество витамини А, D, Е, както и каро...

Една е половина лъжица мас се стопля заедно с кафена чаша прясно мляко. В продължение на 6 дни пийте веднъж на ден, докато кашлицата намалее и изчезне.

При пневмония изпържете кило коприва с 300 грама мас. Разстелете полученото върху гладка повърхност и поставете хартия отдолу. Наложете по гърдите на страдащия. След два часа го махнете и почистете гърдите с предварително стоплен памук.

Ако страдате от гъбички:

Кора от бъз, заедно с кората и зеленото под нея се настъргват и се смесват със свинска мас. Местата, което са проблемни се мажат, докато оздравеят.

Споделете и разпространете тези ценни рецепти, които ще ви помогнат да се почувствате много по-добре. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com