Кървящи венци? Ето как да забравите за тях

5070
Кървящи венци? Ето как да забравите за тях
Снимка: Pexels

Изследвания доказват, че немалка част от населението има заболяване на венците под някаква форма и първият сигнал за проблеми с венците е кървенето. Венците кървят като признак на възпаление в отговор на бактерии. Ако можем да спрем заболяванията на венците на този етап, който също се нарича гингивит или възпаление на венците, тогава можем да бъдем сигурни, че можем значително да намалим заболяването на венците. Ето как:

Почистване с конец

Как да изплаквате устата си при възпаление на венците?

Възпалението на венците е често срещан проблем на устната кухина (заема второ място след кариеса). Повечето от нас са преживели подобно...

Хигиената играе голяма роля в предпазването от бактерии, причиняващи възпаление, и някои от най-добрите методи за хигиена включват почистването с конец между зъбите. Поддържането на венците чисти е един от най-добрите начини за спиране на кървенето.

Изплакване на устата с хлорхексидин

Лошият дъх често се маскира от използването на вода за уста, но когато използвате вода за уста специално за вашите кървящи венци – уверете се, че съдържа агент, наречен хлорхексидин. Той е отговорен за убиването на бактериите и гарантира, че вашите зъби остават в здрави.

Прием на витамини

Освен хигиената, когато в тялото има липса на определени витамини, това може да доведе до отслабване на венците, чувствителност и кървене. Дефицитът на витамин С, предизвикващ скорбут, е една от основните причини за обилно кървене от венците – яденето на храни, богати на витамин С, особено цитрусови плодове или дори използването на орални добавки, може да доведе до дълготрайно подобряване на здравето на венците в допълнение към по-добър общ имунитет. Витамините от група В и желязото са други елементи, които ще имат положителен ефект при кървящи венци.

Ако правите тези 3 неща, няма да имате проблеми с венците!

Ако искаме да имаме здрави зъби и хубава усмивка, не бива да неглижираме състоянието и здравето на венците ни. Ако те не са здрави и че...

Масаж на венците

Ако имате чувствителни или крехки венци, които кървят независимо от всичко, тогава осигуряването на добър рутинен масаж може действително да укрепи венците ви. Само един нежен масаж с пръсти може да направи чудеса за укрепване на влакната на венците и подобряване на циркулацията в областта. Този масаж се извършва с кръгови движения, като се гарантира, че масажирате най-близо до мястото между зъбите и венците. Често това се извършва с лекарства или дори с обикновена солена вода, за да се осигури подходяща дезинфекция.

Почистване на зъбите

Когато всичко друго се провали, почистването на зъбите със сигурност ще помогне да овладеете кървенето на венците си. Това е много проста стоматологична процедура, когато вашият зъболекар почиства под венците ви, причинявайки всякакви отлагания на плака и зъбен камък.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com